У МОЗ пояснили, чому під час локдауну у супермаркетах не продають іграшки і одяг

1960 0
Від учора 8 січня в Україні почали діяти жорсткі карантинні обмеження.
Фото: Фейсбук Діжечко Максима

Фото: Фейсбук Діжечко Максима

З 8 по 24 січня в Україні діє жорсткий карантин, під час якого уряд обмежив роботу зокрема й ТРЦ, у супермаркетах деякі відділи заклеєні стрічками, через те, що обмежили продаж деяких товарів. Українці стали поширювати фото із супермаркетів, жартуючи, що вірус в Україні живе лише на певного виду товарах.

Читайте також: Учора були затори на дорогах, нині – черги на підйомник. Який локдаун на Буковелі

За словами міністра охорони здоров'я Максим Степанов, таке рішення ухвалили не через те, що на цих товарах вірус поширюється активніше, а для того щоби у супермаркеті було менше покупців. Про це він заявив  сьогодні під час брифінгу.

Для прикладу він навів історію про 100 людей, які хочуть купити в супермаркеті різні товари. Так, 20 ідуть у магазин по їжу, ще 20 – по засоби гігієни, ще 20 – по посуд і побутову техніку, решта – по одяг, батарейки.

«Якщо ми забороняємо реалізацію певного товару в приміщенні магазину, то люди, яким він необхідний, замовляють його через інтернет-магазини й не будуть контактувати з іншими. Тобто зі 100 людей, які могли бути в супермаркеті та контактувати між собою, буде 40. Імовірність того, що вони інфікуються чи інфікують інших, зменшується», – каже Максим Степанов.

Він певен, що люди будуть ходити в магазин лише по життєво необхідні товари, а «якщо знаєте, що іграшки не продаються 16 днів, то й не підете в магазин без потреби».

Він також нагадав, що під час посилення карантину зможуть працювати кіоски.

Читайте також: Перший день локдауну у Львові. Фоторепортаж

Нагадаємо, від 8 січня, і до 24 січня включно, в Україні діятиме посилений карантин. На цей час заборонена робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки і замовлення на виніс), непродовольчих магазинів та ринків, кінотеатрів, розважальних закладів, закладів культури, фітнес-центрів, спорт-залів, басейнів, ТРЦ (за виключенням торгівлі продуктами, ліками) та різдвяних ярмарків. Заборонені культурні та інші масові заходи. Салони краси, перукарні можуть працювати виключно за записом. На канікули також відправили всі заклади освіти, окрім дитячих садків. Офісам рекомендують перевести працівників на дистанційну роботу. У звичному режимі продовжить працювати громадський транспорт. Працюватимуть продуктові, аптеки, банки, автозаправки і СТО, поштові відділення, готелі, а також магазини побутової хімії. Також продовжує роботу різдвяний ярмарок, але в іншому форматі

Фото із Фейсбук-сторінки Діжечко Максима



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!