У МОЗ прогнозують, що пандемія Covid-19 триватиме ще від двох до п'яти років

1323 0
Вірус швидко мутує і кожного місяця ми можемо стикатися з новими штамами.
Фото: freepik

Фото: freepik

Пандемія коронавірусу буде тривати ще від двох до п'яти років, доки не з'явиться загальна світова стратегія профілактики у вигляді або універсального щеплення, або лікування. Про це в інтерв’ю ВВС. Україна повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«У цьому році це точно не закінчиться. Вірус швидко мутує і кожного місяця ми можемо стикатися з новими штамами. Але і наука не стоїть на місці, з'являються нові вакцини. Це буде тривати принаймні ще кілька років. Від двох до п'яти. Поки не з'явиться якась загальна світова стратегія профілактики», – каже він.

Читайте також: У МОЗ дозволили вакцинувати від Сovid-19 колективи компаній разом із родичами

Водночас на питання проте, чи потрібно треба буде робити третю дозу, чи повністю повторювати щеплення за рік чи два, він додає, що МОЗ передбачає додаткову вакцинацію від коронавірусу через рік після основного курсу.

«Зараз багато дискусій з приводу того, як ревакцинувати населення. Є лише декілька заяв фармкомпаній, що бустерна доза викликає більшу імунну відповідь. Але це лише заяви. Немає достовірних статей у наукових журналах, немає офіційних позицій міжнародних організацій, що бустерна доза є рекомендованою, чи буде обов'язковою. Зараз наша основна стратегія – це ревакцинація через рік», – зазначив санлікар.

Читайте також: Потужна версія Covid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

Нагадаємо, що в листопаді Україна може наблизитися до «червоної» зони епідеміологічної небезпеки, тоді можуть ввести і локдаун.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!