У МОЗ прогнозують сплеск захворюваності на Covid-19. Локдаун ввели, щоб зменшити хвилю

1390 0
За прогнозами МОЗ, вже цього тижня почнеться зростання кількості заражених людей
Photo by Ross Sneddon on Unsplash

Photo by Ross Sneddon on Unsplash

Уже цього тижня очікується сплеск кількості випадків коронавірусу в Україні, про це учора під час брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.  

Читайте також: Учора були затори на дорогах, нині – черги на підйомник. Який локдаун на Буковелі

«Ми прогнозуємо збільшення, а в деяких регіонах – різке збільшення кількості інфікованих, які будуть, в тому числі, джерелом інфекції для оточуючих і становитимуть епідемічну небезпеку», – зазначив міністр.

За словами очільника МОЗ, введення посиленого карантину було необхідним, адже після новорічних свят у багатьох країнах, де не було жорстких заходів відбувався стрибок захворюваності. Такий, за прогнозами МОЗ, буде й в Україні. Тож щоб уникнути великої хвилі заражень, уряд вирішив обмежити контакти громадян, аби потенційно хворі не могли активно розповсюджувати Covid-19.

«Якщо ми зараз не ввели б посилені протиепідемічні заходи, то згідно нашим прогнозам, вже за декілька тижнів нам би довелося вводити більш жорсткий карантин. Період введення посилених карантинних обмежень з 8 по 24 січня збігається із завершенням інкубаційного періоду захворюваності на Covid-19 у людей, які потенційно інфікувалися під час новорічних свят», – пояснив міністр.

За прогнозами МОЗ, вже цього тижня почнеться зростання кількості заражених людей. 

Читайте також: Перший день локдауну у Львові. Фоторепортаж

Нагадаємо, від 8 січня, і до 24 січня включно, в Україні діятиме посилений карантин. На цей час заборонена робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки і замовлення на виніс), непродовольчих магазинів та ринків, кінотеатрів, розважальних закладів, закладів культури, фітнес-центрів, спорт-залів, басейнів, ТРЦ (за виключенням торгівлі продуктами, ліками) та різдвяних ярмарків. Заборонені культурні та інші масові заходи. Салони краси, перукарні можуть працювати виключно за записом. На канікули також відправили всі заклади освіти, окрім дитячих садків. Офісам рекомендують перевести працівників на дистанційну роботу. У звичному режимі продовжить працювати громадський транспорт. Працюватимуть продуктові, аптеки, банки, автозаправки і СТО, поштові відділення, готелі, а також магазини побутової хімії. Також продовжує роботу різдвяний ярмарок, але в іншому форматі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!