У МОЗ розповіли, коли українці зможуть ходити без масок

11484 0
Якщо сезонність не впливатиме на коронавірус, ситуація буде складнішою.
Фото: Уніан

Фото: Уніан

Якщо кількість хворих на коронавірус почне зменшуватись, то масковий режим скасують до кінця літа. Про це розповів головний санлікар країни Віктор Ляшко в інтерв’ю «РБК-Україна».

Читайте також: Пережити епідемію. Що робити, якщо ви захворіли на коронавірус

«Якщо число випадків буде йти до зниження, поліпшуватися, то, можливо, і не все літо ми будемо ходити в масках, а досить швидко вийдемо. Можливо, і дитячі садочки відкриємо», – сказав він.

Із іншого боку, якщо сезонність не впливатиме на коронавірус, ситуація буде складнішою.

«Тоді будемо балансувати на цих 350-500 випадків і маска стане з нами невід’ємним другом до кінця цього року», – наголосив головний санлікар.

Водночас, як розповіла лікарка столичного Інституту епідеміології та вірусних хвороб Алла Мироненко в ефірі телеканалу «Україна 24», маски в громадському транспорті треба буде носити щонайменше два роки. Зокрема це обумовлено тим, що визначити пік коронавірусу в Україні буде доволі важко і тільки після закінчення епідемії. 

Читайте також: Столик на двох. Як у Львові запрацюють літні майданчики ресторанів

Нагадаємо, згідно з постановою уряду щодо запровадження карантину в Україні, мешканці повинні носити медичні маски або респіратори у громадських місцях. Карантин триватиме попередньо до 22 травня, але з поступовими послабленнями, які частково почнуть діяти вже завтра.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!