У МОЗ визнали, що карантин вихідного дня не дав очікуваного ефекту

3188 0
У відомстві кажуть, що українці не дотримувалися карантину в повному обсязі, як прописувало МОЗ.
Photo by Matt Milligan on Unsplash

Photo by Matt Milligan on Unsplash

Міністерство охорони здоров'я ймовірно не рекомендуватиме продовжувати терміни карантину вихідного дня в Україні, який діяв у листопаді. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телеканалу Україна 24, передає УП.

«Хочу однозначно сказати, що ми пам'ятаємо, як пройшли перші вихідні, коли, м'яко кажучи, не дотримувалися карантину вихідного дня. Але все-таки бачимо тенденцію до зменшення динаміки зростання... Ми не досягли того ефекту, на який розраховували спочатку, українці не дотримувалися карантину в повному обсязі, як ми прописували», – заявив Максим Степанов.

Читайте також: Трагедія у Жовківській районній лікарні: як уникнути такого в інших медзакладах 

Водночас міністр уточнив, що МОЗ не бачить сенсу продовжувати карантин вихідного дня.

«Не думаю, що ми будемо робити таку пропозицію», – прокоментував він.

Нагадаємо, що локдаун в Україні, як повідомляють деякі ЗМІ, можуть ввести з 23 грудня по 15 січня. Зазначається, що це буде «інтелектуальний локдаун», не такий, який був навесні, а скоригований на реалії в кожному регіоні.

Карантин вихідного дня запровадили в Україні з 14 листопада до 30 листопада. Тоді Tvoemisto.tv аналізувало, які країни вдавалися до подібного роду обмеження. Ми з'ясували, що у країнах Заходу такі обмеження не набули поширення. Карантин вихідного дня, зокрема, запроваджували в Ізраїлі, проте вже після третіх вихідних уряд вирішив скасувати такі заходи через їхню не ефективність. В деяких частинах Індії експерти також дійшли висновку, що такий підхід неефективний та лише завдає шкоди місцевому бізнесу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!