У МВС визначилися, чи будуть штрафувати на Великдень та Київ накрило димом. Головне за ніч і минулу добу

3118 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: УГКЦ

Фото: УГКЦ

Спочатку пояснюватимуть, потім – штрафи. У випадку скупчення людей біля храмів на Великдень поліція діятиме в декілька етапів. Перший – це роз’яснення. У разі повторних порушень поліцейські будуть складати протоколи.

Під час богослужінь в церкві можуть бути присутні максимум 10 людей, лише ті, хто забезпечують службу і допомагають її проводити, а також хто забезпечує трансляцію онлайн. Усі мають бути в масках.

Віруючі зможуть заходити в храм після служби, якщо мала церква – по одній людині, якщо велика – по дві.

Коронавірус – Київ – Львів. В Україні – 4161 хворих на COVID-19 (плюс 397 осіб). «Лідери» трошки змінилися – Чернівецька область (662), місто Київ (644), Івано-Франківська (401), Тернопільська (333) області.

З позитиву, значно зібльшилась кількість тих, хто вилікувався від інфекції: 186 проти 116 померлих. 

На Львівщині у 166 пацієнтів позитивний результат тесту на коронавірус. Від COVID-19 померла львів’янка 1968 року народження. У неї була двобічна пневмонія. Загалом в області 7 загиблих від інфекції.

Читайте також: Першими полетять лоукости. Директорка Львівського аеропорту про кризу і найближчі перспективи

У Львові все ж таки закривають всі ринки – станеться це із 16:00 18 квітня. Ринок «Шувар» і надалі працюватиме, оскільки, як кажуть у Львівській міськраді, він належить до оптових ринків.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснюючи, чому скасував власну ж постанову про можливість роботи ринків за певних умов сказав, що це викликано недотримання ними протиепідемічних умов. «Сьогодні у мене на кону стоїть питання стримування коронавірусного захворювання», – сказав він.

Польща – Німеччина. Польща з 20 квітня відкриває ліси, парки та дитячі майданчики. Також будуть пом’якшені деякі правила торгівлі.

«З 20 квітня ми починаємо поступово знімати певні обмеження. Ми переходимо до контрнаступу. Я переконаний, що у нас є правильні інструменти для цього сьогодні», – сказав прем’єр-міністр країни Матеуш Моравецький.

Зокрема, у магазинах площею до 100 квадратних метрів можуть розміститися чотири людини на один касовий апарат; понад 100 квадратних метрів – одна людина на 15 квадратних метрів площі.

Окрім того, у церквах і культових будівлях зможе перебувати одна людина на 15 квадратних метрах.

Разом з тим, правило носіння масок і соціального дистанціювання будуть застосовуватися в країні навіть протягом року або двох – поки не буде винайдена вакцина.

Читайте також: У МОН закликали не проводити останні дзвоники та шкільні випускні

А в Німеччині через коронавірусні обмеження поліція зупинила похорон, на який зібрались дві сотні людей. Під час проповіді і спільної молитви учасники церемонії не дотримувалися безпечної дистанції. Копи зупинили церемонію і зібрали особисті дані присутніх. Потім похорон продовжився вже у невеликому колі.

Допалилися. За світовим індексом якості повітря QIAir, Київ найбільш забруднене місто світу. У столиці України цей індекс складає 380 одиниць. Для порівняння, в столиці Індії Делі цей рівень – 117, а у китайському Шанхаї – 82.

Така якість повітря в Києві пояснюється тим, що вітром принесло дим з пожеж, які були викликані підпалами трави у Чорнобильській зоні та на Житомирщині, де згоріло 50 гектарів лісу.

Ситуація у Києві погіршується тим, що кілька днів спостерігається ще й пилова буря. І в цьому теж вина підпалів, оскільки згоріли ліси, які б і мали стримувати підняття у повітря верхніх шарів грунту.

Читайте також: Домівка врятованих тварин просить допомогти зібрати гроші на корм для її мешканців

Портнов не винен і Чорновол під домашнім арештом. СБУ не знайшла злочину у погрозах ексзаступника голови адміністрації Віктора Януковича Андрія Портнова прокурорам, які розслідували його справу і закрила справу. Зокрема, погрози з номера Портнова отримували співробітник ГПУ Олександр Божко, колишній очільник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк та ще один співробітник ГПУ, якого ЗМІ не називають.

А суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк відправив колишню народну депутатку Тетяну Чорновол під цілодобовий домашній арешт на 2 місяці. Нагадаємо, ДБР повідомило їй про підозру у вбивстві під час пожежі в офісі Партії регіонів під час Революції Гідності у 2014 році.

Нині Страсна п’ятниця – найбільш сумний і трагічний день для всіх християн – розп’яття Ісуса Христа на горі Голгофа під Єрусалимом. Варто її провести у тиші та молитві. Гарного Вам дня. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!