У Німеччині починають послаблювати карантин

2653 0
Німецька влада, втім, вирішила, що відкриття закладів харчування наразі буде «проблематичним».
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Влада Німеччини послаблює карантин, уведений через епідемію коронавірусу. Про це передає DW із посиланням на канцлерку Німеччини Ангелу Меркель.

Читайте також: Низка європейських країн послаблює карантин

Насамперед упродовж найближчих днів дозволять відвідувати музеї, сади, зоопарки, дитячі майданчики та пам’ятники. Рішення про відкриття релігійних установ ухвалюватиме влада земель, водночас такі заходи, як весілля та поминки, дозволять проводити.

Німецька влада, втім, вирішила, що відкриття закладів харчування наразі буде «проблематичним».

«Ми не можемо перевірити, чи люди за одним столом є членами однієї родини або з різних домогосподарств», – пояснила Ангела Меркель.

Так само відтермінували рішення щодо відкриття навчальних закладів і відновлення масових заходів. Водночас, за словами німецької канцлерки, наступного тижня влада планує оголосити додаткові заходи щодо протидії коронавірусу. Правила соціального дистанціювання діятимуть до 10 травня. Їх можуть переглянути 6 травня.

«У нас немає ліків, немає вакцини проти вірусу, і, … тому, наша мета завжди полягатиме у сповільненні поширення вірусу», – додала вона.

Читайте також: Наш захист понад усе. Український лікар у Німеччині про те, як уберегтися від коронавірусу

Нагадаємо, що в Німеччині виявили понад 163 тисячі випадків інфікування Covid-19. Майже 127 тисяч людей вилікувалися від коронавірусної інфекції, водночас 6632 померли.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!