У Палаці Хоткевича хочуть облаштувати галерею для мультимедійних проєктів. Візуалізація

1002 0
Тvoemisto.tv сьогодні о 20.00 год транслюватиме концерт на підтримку ініціативи.
Фото: Палац Хоткевича

Фото: Палац Хоткевича

У Палаці Хоткевича облаштували частину галереї «ХотАртХол», закупили обладнання і обладнали простір для виставкових проєктів. Тепер палац хоче облаштувати нижній поверх для мультимедійних проєктів, тому організовує онлайн концерт для збору коштів. 

Концерт відбудеться сьогодні, 22 квітня, о 20.00 год. Тvoemisto.tv транслюватиме захід на своїй Фейсбук-сторінці.

Спецпрограма включатиме пісні на слова Жадана, Іздрика, Стуса, Вінграновського. На концерті виступатимуть Соломія Чубай, Ігор Гнидин, Анастасія Літвінюк, Андрій Кохан та Олександр Главацький, модератором буде Володимир Бєглов.

Як розповіли ініціатори спільнокошту, у новому просторі митці матимуть можливість робити візуальні, звукові, відеоінсталяції, інсталяції об’ємного мистецтва. Завдяки реалізації проєкту відремонтують приміщення та закуплять звукове та відеообладнення.

Проєкт бере участь у конкурсі «Культура. Спільнота» від Міжнародного Фонду «Відродження», тому при успішній краудфандинговій кампанії Фонд подвоїть зібрану суму.

Ось так виглядатиме новий простір у Палаці:

Керівниця Палацу Хоткевича Олександра Онишкевич розповідає, що перший спільнокошт в історії Палацу стартував у 1927 році, після страйку робітників, які вимагали свого місця для зібрань та дозвілля. Упродовж 10 років кожний робітник докладав 1% від щомісячної платні на будівництво Клубу працівників. Сьогодні оновлений простір Палацу знову творять завдяки спільнокошту.

«Зробити cOver Хоткевичу» – це означає долучитись до оновлення Палацу та приєднатись до оновлення “старої пісні” Палацу, завдяки трансформації існуючого простору для актуальних мистецьких та громадських практик»– зазначила заступниця директорки Палацу Хоткевича Тетяна Продан.

Львів'ян закликають долучитися до марафону збору коштів для створення галереї та оновлення Палацу Хоткевича за посиланням. Ціль проєкту – зібрати 85 тисяч гривень за 80 днів. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!