У поліції розповіли про стан маршруток Львова

2881 0
Начальник Патрульної поліції Львівщини вважає, що приблизно 90% маршруток у Львові – у незадовільному технічному стані.
Фото: varta.com.ua

Фото: varta.com.ua

Сьогодні, 14 травня, під час апаратної наради у Львівській ОДА начальник Патрульної поліції Львівщини Роман Пилипенко розповів, що за період із 1 січня до 10 травня правоохоронці склали 613 адміністративних матеріалів на транспортні засоби, які займаються пасажирськими перевезеннями. Про це повідомляє Львівський портал.

«За цей невеликий проміжок часу було оформлено трьох водіїв у стані алкогольного сп’яніння, залишили місце ДТП – дев’ять випадків, порушень ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів, – 53 випадки», – сказав він.

Читайте також: Чому заміна маршруток великими автобусами нічого не змінить

Окрім цього, Роман Пилипенко відзначив незадовільний технічний стан маршруток. За його словами, близько 90% транспортних засобів у Львові можна не випускати на лінію через їхній технічний стан.

«Великою проблемою є те, що перевізники не працюють зі своїми водіями. Ми бачимо, як їздять наші автобуси і в місті, і поза ним. Таке враження, що людей просто набирають з вулиці, не проводять інструктажів. У погоні за графіками водії маршрутних транспортних засобів роблять на дорозі таке, що не витримує жодної критики», – додав він.

Читайте також: У Львові вирішили, в кого придбають 150 автобусів для міста

Нагадаємо, 22 березня львівські депутати підтримали петицію про відмову від маршруток у місті. Наприкінці січня львів’яни подали петицію про відмову від маршруток, оскільки вони непридатні для проїзду та небезпечні для життя пасажирів. За менше як десять днів звернення набрало понад п’ятсот голосів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!