У Польщі почали вакцинувати безхатьків

1144 0
Пропонують одноразову вакцину фірми «Johnson & Johnson».
фото: varianty.net

фото: varianty.net

У Польщі почалися акції вакцинації проти коронавірусу бездомних. Лудзька міська рада організувала мобільний пункт щеплень, в якому можуть провакцинуватися безхатьки. Про це повідомляє Польське радіо.

Вакцинування відбувається на добровільній основі, але усіх бажаючих закликають прийти і зробити щеплення проти COVID-19.

«У нашому місті та інших польських містах почалися акції вакцинації людей, котрі не мають постійного місця проживання ані медичного страхування. Ми заохочуємо людей, котрі перебувають у притулках, прийти та вакцинуватися. Натомість є велика група людей, котрі не ночують у притулках, і нам дуже залежить, щоби інформація про можливість вакцинації дійшла теж до них», – говорить директор лудзького відділу Карітас священик Анджей Партика.

Читайте також: У Львові викрили групу злочинців, які продавали фальшиві ПЛР-тести

Луздь є одним із перших польських міст, в яких почалася акція щеплення людей, що перебувають в кризі безпритульності. Мобільний пункт щеплення пропонує одноразову вакцину фірми «Johnson & Johnson». Проти коронавірусу можуть защепитися теж люди, котрі не мають документа, що підтверджує особу.

Нагадаємо, у Польщі вакцинація від Covid-19 стартувала 27 грудня. Українці, які тимчасово чи на постійній основі живуть у Польщі, можуть безкоштовно отримати вакцину від Covid-19.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!