У Польщі вводять загальнонаціональний локдаун

1403 0
Усі учні шкіл Польщі, зокрема і молодші класи, навчатимуться дистанційно.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

Через збільшення кількості інфікувань Covid-19 та широке поширення британського штаму коронавірусу Уряд Польщі запроваджує загальнонаціональний карантин. Він розпочнеться за два дні, з 20 березня, і триватиме по 9 квітня, – уточнюють на сайті польського уряду.

Читайте також: Чорногорія знову змінила правила в'їзду для українців

Важливо, що нові обмеження не поширюються на переміщення через кордон чи всередині країни. Однак буде діяти низка заборон стосовно діяльності:

  • готелів (за винятком житла, що надають у межах ділових поїздок, точний перелік винятків разом із необхідним підтвердженням ділової поїздки включать до регламенту);
  • торгових центрів (окрім продуктових магазинів, аптек, магазинів з пресою, книгарень, зоомагазинів та будівельних; у торгових центрах також зможуть працювати перукарні, магазини оптики, банківської відділення, пральні);
  • театрів, музеїв, художніх галерей (дозволено організовувати лише репетиції, а також онлайн-заходи);
  • кінотеатрів (заборона на показ фільмів також поширюється на культурні центри);
  • басейнів (крім плавальних басейнів в організаціях, що проводять медичну діяльність, та для учасників національної спортивної команди);
  • саун, соляріїв, турецьких лазень, салонів для схуднення, казино;
  • гірськолижних курортів;
  • фітнес-клубів та спортзалів;
  • спортивних споруд (вони можуть функціонувати лише для потреб професійного спорту та без участі громадськості).

 

Також всі учні шкіл Польщі, зокрема і молодші класи, навчатимуться дистанційно. Уряд, окрім цього, рекомендує перейти на дистанційну роботу по всій країні.

Нагадаємо, що Польща розглядає можливість запровадження вимоги негативного тесту на коронавірус для в’їзду в країну. Так, людині з негативним результатом тесту на коронавірус не доведеться відбувати карантин після в’їзду в країну. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!