У Раді прийняли закон про фінансову незалежність ОТГ від районів

1980 0
Законопроєкт № 3614 підтримали 287 нардепів.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Верховна Рада сьогодні, 17 вересня, в другому читанні та в цілому прийняла зміни до Бюджетного кодексу. Відповідно до цього, усі об’єднані територіальні громади з 2021 року перейдуть на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом. Про це йдеться на сайті Верховної ради України.

Законопроєкт № 3614 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи» підтримали 287 нардепів.

Читайте також: Новий рядок у паспорті та єдиний транспорт. Що буде у Львівській ОТГ 

Згідно з пояснювальною запискою, прийняття проєкту Закону унормує розмежування доходів і видатків між бюджетами районів та територіальних громад, встановить склад доходів та видатків бюджетів територіальних громад, які сформують за рішенням Кабінету Міністрів України. Окрім цього, проєкт абезпечить стабільність функціонування бюджетної системи України.

Нагадаємо, що уряд у травні затвердив перспективний план Львівщини зі 73-ма ОТГ в області. До Львівської ОТГ ввійшли 11 громад, зокрема суперечливі Винники та Брюховичі, а Сокільникам дозволили створити власну громаду. У червні Кабмін затвердив поділ Львівщини на сім нових районів. 

Більше про те, які зміни чекають на львів’ян та їхніх сусідів у Львівській ОТГ читайте в матеріалі Tvoemisto.tv «Новий рядок у паспорті та єдиний транспорт. Що буде у Львівській ОТГ».

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!