У районі «Під Голоском» планують збудувати 38 приватних будинків та змінити вуличну мережу

8560 0
Львів’ян кличуть на громадське обговорення змін до детального плану.
Фото: скрін-шот із відео

Фото: скрін-шот із відео

Про це йдеться у проєкті внесення змін до детального плану території житлового району «Під Голоском», який затвердили ще у 2013 році. 

Читайте також: Як планують упорядкувати район Під Голоском. Візуалізація

Площа території, що обмежена вул. Під Голоском, вул. Проектована 2, пр. Проектованим 18, пр. Проектованим 19 та територією лісопарку, охоплює 28,4 га, а термін реалізації ДПТ – 20 років із першою чергою – 5 років.

На території внесення змін є 9 житлових садибних будинок на один-два поверхи. Також на території розміщені господарські будівлі садівничих ділянок. Решта території вільна від забудови, тож цим проєктом пропонують змінити функціональне використання частини території із садівничих ділянок на ділянки садибної житлової забудови. Це вплине на конфігурацію раніше запланоюваної школи та проєктованої вулиці.

Квартал в межах внесення змін передбачається формувати переважно як територію житлової садибної забудови та територію навчального закладу. Зону вуличної мережі змінюють на зону багаторівневих гаражів. Тут планують розташувати 38 житлових садибних будинків площею 4,8 тис. кв. м, висотою до 4 поверхів.

У межах ДПТ планують розмістити три школи на 65 класів. Школу, що запроєктували біля житлового комплексу «Малоголосківські пагорби», пропонують реалізувати в першу чергу.

Читайте також: Маркіян Мальський передав у власність учасників АТО 13 ділянок у Брюховицькому лісі

Проєктована раніше вулична мережа зазнає значних змін. Проїзд Проєктований18 змінює свій напрямок від вул. Проєктованої-2 північніше вздовж наявних меж ділянок. Відгалуження на північ від проїзду Проєктованого 18 раніше отримує тупикову ділянку і не проходить паралельно до проїзду Проєктованого18. Частково проїзд Проектований 18 повинен бути одностороннім. У першій черзі реалізації детального плану пропонують збудувати нові вулиці та проїзди, а будівництво житлових споруд вести одночасно з громадськими.

Зі сторони проїзду Проєктованого 18 планують облаштувати кишеню, де можливо влаштувати додаткову гостьову автостоянку для школи або місце висадки-посадки пасажирів. Біля садибних будинків облаштують окремі гаражі. Підземні паркінги розташовані переважно у житлових комплексах.

Читайте також: Міськрада Пустомит заборонила забудову берегів озера Наварія

Громадські слухання відбудуться 4 березня у Міському палаці культури імені Гната Хоткевича, що на вул. Кушевича, 1. Початок о 18:00.

Схеми з ДПТ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!