У школах Львова з’явиться міжнародна програма «Лідер у Мені»

2567 0
Львівські діти вивчатимуть те саме, що їхні однолітки в Нью-Йорку, Токіо чи Лондоні
Фото: "Лідер у мені"

Фото: "Лідер у мені"

У четвер, 2 вересня, у Львові підписали меморандум про співпрацю з міжнародною програмою «Лідер у Мені». Львівську міську раду представляла начальниця управління освіти Зоряна Довганик. Від міжнародних партнерів договір підписав Олександр Шипка, ексклюзивний партнер та ліцензіат компанії «FranklinCovey Education» в Україні. 

«Лідер у Мені» – це програма світового рівня, яку вже більш ніж 20 років практикують у 72 країнах світу. Україна стала 73-тою країною.

«Я думаю, що ця програма дасть можливість нашим дітям ще більше розвиватися. Але це також хороший проєкт і для вчителів та їхнього розвитку, бо вони зможуть поглибити свої знання та поділитися ними з учнями», –  зазначила Зоряна Довганик.

Програма «Лідер у Мені» базується на методиці «7 звичок високоефективних людей» доктора Стівена Кові. 

«Наша програма справді є № 1 у світі, і це підтверджено міжнародними дослідженнями. Львівські діти вивчатимуть те саме, що їхні однолітки в Нью-Йорку, Токіо чи Лондоні. А ще наші вчителі та учні долучаться до глобальної міжнародної спільноти, яка вже сьогодні об’єднує 100 тисяч вчителів у понад 5 000 шкіл на 5-ти континентах», – зазначив Олександр Шипка, підприємець та стратегічний консультант, який у 2020 році отримав ексклюзивну ліцензію та став офіційним партнером FranklinCovey Education в Україні.

У Львові програму вже запускали у тестовому форматі у лютому-травні 2021 року. Вона працювала в трьох закладах – у початковій школі «Джерельце», Львівській лінгвістичній гімназії та Львівській правничій гімназії. 

Загалом в Україні «Лідер у Мені» працює у форматі програми у позакласний час. Заняття відбуваються один раз на тиждень протягом години. Діти отримують спеціальний посібник міжнародного зразка. Програма дає чіткі вимірювані результати.

За допомогою спеціальної системи MRA двічі на рік визначають, наскільки учасники поглибили свої знання та навики.

У пілотний період з лютого по травень 2021 року програма працювала у 20 школах в 11 областях. У ній взяли участь 586 дітей.

Сьогодні програма розширює своє представництво в Україні. Зокрема зараз вона вже є доступною в 11 областях: Київській, Львівській, Харківській, Івано-Франківській, Закарпатській, Запорізькій, Рівненській, Сумській, Волинській, Чернівецькій та Черкаській.

Довідково

Franklin Covey (FC) – це міжнародна компанія № 1 з розвитку принципо-центрованого лідерства у світі. Міжнародна організація CASEL визнала програму «Лідер у Мені» однією з найкращих у світі за структурою та результативністю.

92% батьків помітили позитивні зміни у своїх дітях після навчання – це показав моніторинг ефективності програми.

Згідно з дослідженням «Tyton Partners» на замовлення Фонду Білла та Мелінди Гейтсів та подружжя Цукерберг-Чан, «Лідер у Мені» визнана найкращою програмою соціально-емоційного навчання у 2020 році.

Більше інформації про програму можете прочитати за посиланням 

Партнерська публікація


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!