Вчителька Солонківської школи, яку звинувачують у погрозі учневі, написала заяву на звільнення

3859 0
Ситуацію з'ясовують, представники правоохоронних органів опитують сторони конфлікту.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

На Львівщині у Солонківській школі між учнем 7-го класу та вчителькою інформатики стався конфлікт. За словами хлопця, вчителька змусила його з’їсти паперовий літачок та погрожувала ножем відрізати палець, йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте також: Обов'язок дорослих – захищати дітей, або чому випадок в Соснівському ліцеї – це не «нічого»

Інцидент стався через те, що в учня не було ручки.

«Кинули літачок, я підняв його і поклав на парту, вчителька подумала, що то я його кинув і заставила мене його з’їсти. Потім ще побачила, що в мене нема ручки, принесла ніж і сказала, що я кров’ю буду писати, і пальця мені відріже», – розповів учень Владислав Виборнов.

Батьки хлопця дізналися про ситуацію зі шкільного чату, в який про подію написала мама однокласниці хлопця. Після цього батьки написали заяву в поліцію.

«Вчителька пішла у свою каптерку, повертається з ножем, замахнулася, але пальця не потравмувала. Вона, бувало, нас обзивала», – каже учениця 7-го класу Анна Драпінська.

Вчителька Надія Волощук назвала це жартом і пояснила некерованістю класу, але вибачилась перед батьками хлопця.

Читайте також: Директорку Соснівського ліцею, яка принижувала учнів за зовнішній вигляд, оштрафували

Голова Солонківської громади Богдан Дубневич пообіцяв, що обставини цієї ситуації з'ясовують, однак вважає, що від булінгу потерпають не лише учні, а й вчителі.

«Я не можу засуджувати поки ні учня, який довів вчителя до такого стану, ні вчителя, який себе так проявив. Знаю, що причетний школяр не є корінним мешканцем Солонки, сім’я переїхала сюди жити зі Львова. Вчителька інформатики теж приїжджа, вона вже написала заяву на звільнення. Разом із радою трудового колективу винесемо свій вердикт: або вчитель покине школу, або ми попросимо учня змінити навчальний заклад», – написав голова громади у Фейсбуку.

У поліції Tvoemisto.tv повідомили, що наразі у школі триває перевірка, працюють представники правоохоронних органів та опитують сторони конфлікту. Водночас у Солонківській школі наразі не відповідають на дзвінки. 

Нагадаємо, що директорка Соснівського ліцею №2 некоректно висловлювалася щодо зовнішнього вигляду учнів закладу, зокрема стосовно дірявих і спортивних штанів у хлопців. Нещодавно її оштрафували.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!