У США починають випробування вакцини від Covid-19 на людях

3290 0
Тестування відбувається в Сіетлі.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Національний інститут здоров’я США проводить у Сіетлі перші клінічні випробування вакцини від захворювання Covid-19, викликаного новим типом коронавірусу. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на джерела в уряді США.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Так, перша людина у понеділок, 16 березня, має отримати тестову дозу вакцини, але вона не буде заражена самим вірусом. Загалом у перших випробуваннях на людях візьмуть участь 45 добровольців, кожному з яких вводитимуть різні дози, аби дослідити, чи є якісь побічні ефекти.

Утім, навіть якщо тестування пройде успішно, знадобиться від одного року до 18 місяців для удосконалення вакцини та усіх необхідних досліджень.

Зазначається, що скоро також мають відбутись дослідження вакцин від covid-19, створених за іншою технологією, у Пенсильванському університеті та у тестовому центрі в Канзасі. Також дослідження відбуваються у Китаї та в Південній Кореї. Аби довести, що вакцина водночас дієва і безпечна, її потрібно випробувати на тисячах людей.

Читайте також: МОЗ застерігає від псевдоліків від коронавірусу, що рекламують в Україні

Як пише АР, у Китаї намагаються винайти ліки від нового коронавірусу – є розробки на основі ліків, що призначають ВІЛ-інфікованим, а також на основі ліків, що розроблялись для боротьби з лихоманкою Ебола під назвою «ремдезівір». У США ці ліки зраз також випробовують на людях, які захворіли на covid-19 на круїзному лайнері в Японії.

Як пише The Guardian, загалом у світі над вакциною від covid-19 працюють у 35 наукових установах по всьому світу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!