У США розслідують випадки алергічної реакції на вакцину від Covid-19

1227 0
Вакцина від коронавірусу виробництва Pfizer/BioNTech в медичні установи США почала надходити минулого тижня.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

У США розслідують випадки алергічної реакції на вакцину Pfizer. Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA) проводить розслідування близько 5 випадків алергічних реакцій. Про алергічні реакції повідомили у декількох штатах, інформує «Голос Америки».

Читайте також: У МОЗІ оприлюднили план вакцинації українців

«Ми тісно співпрацюємо з Центрами з контролю та профілактики захворювань, і ми також тісно співпрацюємо з колегами у Великій Британії, які повідомили про алергічну реакцію. Я думаю, що ми будемо розглядати усі доступні дані по кожній із цих реакцій щоб визначити точно, що відбулося, і ми будемо намагатись зрозуміти, який компонент вакцини міг викликати їх», – зазначає Пітер Маркс, директор Центру оцінки та дослідження біопрепаратів Управління.

В Управлінні уже є деякі припущення, що може викликати алергію. Він відзначив, що хімікат під назвою поліетилен гліколь, який виробляють Pfizer та BioNTech і який присутній у вакцинах, «може бути причиною». Повідомляється, що реакція, яка спостерігалась у декількох осіб, може бути більш поширеною, ніж вважалося раніше.

Читайте також: Шість смертей на 43 тисячі вакцинованих Рfizer. Про що це свідчить та як про це пишуть медіа

Видання The Washington Post повідомляє, що Управління наголосило, що вакцина має використовуватись і надалі. Видання вказує на випадок у штаті Аляска, де медпрацівниця, яка отримала вакцину мала гостру реакцію, та випадок із інших медпрацівником у штаті, у якому реакція була менш гострою.

Видання відзначає, що «три випадки анафілаксії (2 у Великій Британії і один у США, відповідно до матеріалу The Washington Post - прим. ГА) - гострої алергічної реакції, яка може бути швидко подолана медикаментами - становлять ускладнення для влади, яка прагне добитись прийняття вакцини громадськістю».

Нагадаємо, вакцина від коронавірусу виробництва Pfizer/BioNTech в медичні установи США почала надходити минулого тижня. США стали шостою країною, яка схвалила цю вакцину після Великої Британії, Канади, Бахрейна, Саудівської Аравії та Мексики. Вона під час випробувань показала 95% ефективності проти Covid-1

Додамо, українці зможуть отримати вакцину від Сovid-19 не раніше травня наступного року. За словами Максима Степанова, перший транш для України становитиме 1,2 млн доз. Загалом за програмою COVAX країна отримає до 8 млн доз, яких вистачить для щеплення 4 млн громадян. Йдеться про отримання препарату компанії Moderna.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!