У столиці зменшуватимуть кількість сміття, яку вивозять зі Львова

2245 1
Жодна тонна сміття, яку приймає Київ зі Львова, не захоронюється на столичних полігонах, його сортують та спалюють на заводі «Енергія»
фото: tvoemisto.tv

фото: tvoemisto.tv

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє УНІАН.

«На жоден зі столичних полігонів – ні на №5, ні на №6 – львівське сміття не відвозиться. Є лише два шляхи для відходів зі Львова – сортування та спалення на «Енергії». Екологічних наслідків це для міста не несе, адже сьогодні на заводі рівень забруднень у результаті спалення сміття не перевищує гранично допустимих норм», – запевнив Петро Пантелеєв.

За його словами, на сьогодні Київ прийняв майже 3 тис. тонн львівських відходів, які були відсортовані і спалені на заводі «Енергія». Проте, у столиці поступово зменшують кількість відходів, які привозитимуть зі Львова. Відсьогодні в середньому до столиці прибуває 100 тонн сміття.

«Приймати відходи Київ зможе лише до кінця липня. І ми мали чітку домовленість із львівським муніципалітетом саме з урахуванням цих термінів. З 1 серпня на заводі «Енергія» розпочнеться плановий ремонт обладнання, тому до цієї дати Львів повинен знайти інші місця для утилізації відходів», – заявив заступник голови КМДА.

Нагадаємо, Київ надав тимчасову допомогу у розв’язанні проблем зі сміттям у Львові, після того як міський мер Андрій Садовий звернувся до мера столиці Віталія Кличка з проханням про таку допомогу.


Читайте також:
21 Вересня, 2016 12:57
axabnrg Не знаєте, що робити із сміттєзвалищами? Комплексний підхід до вирішення проблеми сміття:
[***]s://[***].youtube.com/watch?v=sqo8KtbygIA&feature=youtu.be
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!