У травні Україна отримає майже мільйон доз вакцини компанії Pfizer

1529 0
Вакцина компанії Pfizer, яку очікують у рамках програми COVAХ, має надійти в Україну до 17-18 травня.
Фото: Steven Cornfield for unsplash

Фото: Steven Cornfield for unsplash

У травні Україна може отримати майже мільйон доз вакцини Pfizer. Про це учора, 27 квітня, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі одного з українських телеканалів, інформує «Українська Правда».

Читайте також: Чи з'являться в Україні платні вакцини проти Covid-19 до кінця року

МОЗ очікує отримати 473 тисячі доз вакцини Pfizer до кінця травня 2021 року, вона надійде у межах глобальної програми COVAX. Ще 500 тисяч доз препарату – МОЗ сподівається отримати за прямим контрактом з компанією.

«Ми очікуємо Pfizer з двох джерел: перше - це COVAX (глобальна ініціатива з справедливого розподілу вакцин.-ред) - 473 тисячі доз. Знову ж таки, ми маємо офіційне підтвердження від COVAХ,  що це буде до 17-18 травня. І також в травні ми очікуємо за прямим контрактом від компанії Pfizer до 500 тисяч доз», – зазначив міністр.

Міністр додав, що МОЗ отримало підтвердження від посла Китаю, що в Україну до травня доставлять 500 тисяч доз вакцини CoronaVac.

Читайте також: «Хвороба пішла на спад». У МОЗ кажуть, що Україна пройшла пік захворюванності на Сovid-19

Додамо, що минулого тижня, через те, що закінчилась вакцина від коронавірусної інфекції, відклали щеплення викладачів Львівського національного університету ім. І. Франка.

Нагадаємо, цього тижня на Львівщину надійшла нова партія вакцин американського та корейського виробництва. Зокрема, вакцини «Pfizer» надійшло 1170 доз та «AstraZeneca» – 21 600 доз.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!