У центрі Львова дозволили будувати підземні туристичні маршурти та два готелі

3048 1
Нове будівництво запланували на Федорова, 23, 28 та Міцкевича, 9, а решта, згідно з детальним планом території, пам’яток підлягають лише консервації та науковій реставрації.
Фото: inspired.com

Фото: inspired.com

Депутати ЛМР під час пленарного засідання 19 вересня затвердили детальний план території у районі площі Ринок, інформує кореспондент Tvoemisto.tv.

Читайте також: На вулиці Федорова у Львові відкрили наскрізний прохід. Фото

Громадські слухання щодо цієї ділянки відбувалися ще у квітні-травні. Згідно з поданою на сесію документацією, зауважень від мешканців щодо ДПТ не було. Цим планом мають узагальнити на рівні містобудівної документації вже раніше розроблені проекти щодо використання підземного простору міста, розробити історико-містобудівне обґрунтування забудови територій утрачених будинків на Міцкевича, 9 та Федорова, 23, 28 й реконструювати центральну вуличну мережу.

ДПТ на генеральному плані Львова (виділений синім)

Підземний туристичний маршрут

У плані врахували розроблений проект реставрації підземель Львова під підземний туристичний маршрут. Він поєднає східну і західну частини міських мурів, а також будівлі різних періодів і стилів: підземелля костелу домініканців та костелу єзуїтів, пивниці житлових готичних, ренесансних та класицистичних будинків.

Читайте також: На вулиці Вітовського планують збудувати 5-поверховий готель

Маршрут починатиметься з вежі Корнякта, йтиме під палацом Корнякта на площу Ринок, пивницями ратуші, де вже цього року облаштують музей міста, та завершуватиметься біля колишньої єзуїтської хвіртки, зовнішню частину якої збудували на старій вежі Корнякта. Окремі дільниці маршруту об’єднають назвою, єдиним координаційним та інформаційним центром із указівниками. Протяжність маршруту – 800 м. Його зможуть відвідувати одночасно групи по 15 людей у супроводі екскурсовода.

Забудова

Нове будівництво запланували на Федорова, 23, 28 та Міцкевича, 9. На вулиці Федорова, 23, 28 є кілька проектів готельного комплексу, однак, як ідеться у детальному плані, обидва не підтримали на попередніх громадських слуханнях. Для будівництва готелю на Міцкевича виконком ЛМР наприкінці минулого року видав містобудівні умови та обмеження, утім погоджень від інших дозвільних служб на будівництво поки що також немає.

На території ДПТ є 144 будинки-пам΄ятки архітектури національного значення, 96 – місцевого та 2 пам'ятки історії. Вони підлягають лише консервації та науковій реставрації без зміни просторових габаритів та нових доповнень. Пристосування до сучасних потреб можливі, якщо попередньо проведуть відповідні дослідження та погодять із управлінням охорони історичного середовища.

Читайте також: Біля медуніверситету у Львові хочуть звести житловий будинок

Вулична мережа

У ДПТ також урахували проект малого транспортного кільця, яке мають спроектувати та реалізувати у 2020 році, розширення пішохідної зони, зокрема, на площі Адама Міцкевича, реорганізацію руху та влаштування велодоріжки через проспект Свободи, площу Міцкевича, Братів Рогатинців та вулицю Винниченка. Детальну організацію дорожнього руху у межах детального плану можна переглянути за посиланням.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
19 Вересня, 2019 19:12
666 ... Львів ще не достатньо "збагатився" , коли на пл. Міцкевича , на місці зруйнованого(в часи незалежності) будинку , з'явився "витвір" сучасної архітектури ( конкретне уйо.би.ще) ... то ж вирішили ще такого "добра" добавити ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!