Фірма Дубневича перебудує одну із веж Цитаделі в офісно-мистецький простір

3216 0
ТзОВ «Передзвін» зареєстроване на зятя Ярослава Дубневича Мирослава Швидкого.
ВІЗУАЛІЗАЦІЯ: GALNET

ВІЗУАЛІЗАЦІЯ: GALNET

Одну із веж Цитаделі, що на вулиці Грабовського, 11 у Львові, почнуть реставрувати та планують там облаштувати офісно-мистецький простір. Йдеться про вежу, яка належить компанії «Передзвін». Про це пише GalNet.

Дозвільні документи на реконструкцію вже отримали, тож незабаром генеральний підрядник «Технобуд» розпочне будівництво.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин: фортифікація Цитадель

«Перш за все, йдеться про зміцнення міжповерхових склепінь та використання металевих конструкцій. Також про зміцнення, реставрацію та ремонт стін, роботи на фасаді вежі. У нас завдання не лише зберегти вежу Цитаделі міцною, а й залишити її автентичною», – говорить менеджер проєктів компанії «Технобуд» Павло Гордон.

ТзОВ «Передзвін» зареєстроване на тестя народного депутата Ярослава Дубневича Мирослава Швидкого. 

На думку львовознавця Петра Радковця, у Цитаделі краще створити музей пам’яті, бо там убили сотні тисяч людей. 

«У Цитаделі має бути великий Меморіал пам’яті жертв канцтабору та режимів, які там знищили сотні тисяч людей. А будівництво різноманітних просторів чи готелю – це роблять люди, які готові зробити там все що завгодно, окрім вшанування пам’яті. Люди мають там бачити не той скромний хрест, який заховали, і його навіть не видно. Це має бути великий комплекс з вшанування пам’яті. Все інше – це від людей, які не хочуть визнавати, що Цитадель – це великий скорботний майданчик», – повідомив у коментарі Тvoemisto.tv Петро Радковець.

Читайте також: Як вберегти Цитадель від захланних бізнесменів

Для довідки

Львівська цитадель – фортифікаційна споруда у Галицькому районі Львова. Зведення велося у 1850-1856 роках. Споруда складається з чотирьох веж-бастіонів і триповерхової будівлі казарми. Під час Другої світової війни тут був концентраційний табір для військовополонених «Stalag 328».

За часів Незалежності усі споруди комплексу перейшли у приватну власність. Одна із веж-бастіонів, які розташовані на Познанській (Пелчинській) горі, перебуває в руїнах, інша знаходиться у задовільному стані. Східну вежу-бастіон, що на Калічій горі, переобладнали під готель «Цитадель Інн».

Нагадаємо, Tvoemisto.tv писало, чому проби забудувати місцевість, де в часи Другої світової війни загинули десятки тисяч військовополонених, не найкраща ініціатива. 

Анна Чистякова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!