У Відні може з’явитись площа України

2128 0
Таке клопотання передадуть федеральному канцлеру Австрії.
Фото: Українська церква святої Варвари у Відні/Фейсбук

Фото: Українська церква святої Варвари у Відні/Фейсбук

Громада церкви святої Ваарвари УГКЦ у Відні збирає підписи під петицією про те, щоб площу перед церквою, що належить греко-католикам вже 245 років, назвали площею України (Ukraineplatz). Про це ідеться на фейсбук-сторінці храму.

Парох церкви святої Варвари у Відні отець Тарас Шагала розповідає, що у 2020 році виповнюється 245 років відколи імператриця Марія Терезія передала церкву для користування греко-католикам – тоді до столиці Австрії прибули перші українські студенти-теологи з Галичини.

«Протягом наступних 245 років наша церква та площа поруч з нею була та залишається центром релігійного, національного та культурного життя українців у Австрії. Напевно, немає жодного українця, який би не відчував себе тут, як вдома. В результаті перебудови будівлі, в яку інтегровано нашу церкву, та після проведеного серед жителів мікрорайону голосування, вже незабаром перед церквою виникне площа закрита для руху автотранспорту», – говорить парох.

Саме цю площу, що дотепер не мала назви, і пропонують назвати площею України.

«Минулого року наша громада за підтримки посла України в Австрії, пана Олександра Щерби, та деяких місцевих політиків, звернулася до голови першого району Відня з таким проханням назвати. Питання було прийнято до розгляду», – каже священник.

А тепер українці у Відні розпочали збір підписів під відповідною петицією, що найближчим часом планують передати федеральному канцлеру Австрії Себастіану Курцу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!