У віллі Сонячній у Львові з'явиться музичний центр імені Людвіка Геллера

6649 0
Мешканці вілли Сонячної самі запропонували приміщення, яке пустує і належить місту, для такої ініціативи.
фото: галнет

фото: галнет

У Львові на вул. Мельника, 7 з'явиться музичний центр ім. Людвіка Геллера, що був другим директором Львівської опери. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник музично-меморіального музею Соломії Крушельницької Михайло Кобрин.

«Мешканці вілли Сонячної самі запропонували приміщення, яке пустує і належить місту, для такої ініціативи. Там колись проживав Людвік Геллер – дуже цікавий культурний менеджер, режисер-постановник, що відновлював театр Марії Заньковецької у Львові», – каже він.

Читайте також: ТОП-5 музеїв біля ЛЬвова, або Що подивитися у тиждень музеїв

Спочатку, за словами Михайла Кобрина, була ініціатива створити в тому домі музей Геллера, бо він там мешкав, але для цього немає достатньо матеріалів. Так, вирішили зробити музичний центр, який би слугував фонотекою, збирав старі платівки, записи, архіви музикантів, міг їх оцифрувати. Також там би зберігали речі, пов’язані з музичною історією Львова.

«Для центру є інший вхід – у тому і перевага приміщення, тобто вхід не пересікатимуться з під’їздом мешканців і може функціонувати автономно. Як тільки оформимо його (зараз нам його тільки передають), то будемо робити оцінку приміщення і шукати кошти через гранти та з допомогою меценатів», – додає він.

У будинку, коли вже будуть на це належні умови, також зберігатимуть деякі знахідки з Фонду Соломії Крушельницької, оскільки у музично-меморіальному музеї для всього бракує місця. Цього року, на думку Михайла Кобрина, можуть розпочатися лише підготовчі роботи, а результат вже можна буде побачити через два-три роки.  

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!