У Винниках планують облаштувати пішохідний міст на висоті майже 20 метрів

7566 0
Проєктанти хочуть використати елементи прозорості у мості, щоб зробити його більш видовищним.
Фото: Винниківська міська рада

Фото: Винниківська міська рада

У межах проєкту добудови культурного центру «Дозвілля» винниківські митці планують облаштувати пішохідний міст на висоті близько 20 м. Про це повідомили у Винниківській міській раді. 

«Винниківські художники Софія Огоновська і Лев Левків є авторами та ініціаторами цієї ідеї. Вони хочуть створити мистецький простір з можливістю експонуватися молодим художниками, проводити зустрічі і семінари», – повідомив у коментарі Tvoemisto.tv депутат Львівської облради і голова бюджетної комісії Володимир Квурт. 

За його словами, у проєктантів народилася також ідея підкреслити проєкт чимось унікальним, тому архітектор проєкту Тарас Притула у співпраці з професором кафедри будівельних конструкцій та мостів Інституту будівництва та інженерії довкілля «Львівської політехніки» Ігорем Кархутою запропонували облаштувати підвісну дорогу. 

«Дорога буде розташована у Винниках, спускаючись від «Тютюнової фабрики». Міст підніматиметься від повороту вгору на висоту майже 20 метрів і потраплятиме у КЦ «Дозвілля», – додав Володимир Квурт. 

Подібного у Львівській області наразі немає. Це буде своєрідна прогулянково-оглядова зона для пішоходів з прозорими елементами.

Винниківська міська рада оплатила перший етап робіт ще минулого року у вересні. На реалізацію всього проєкту разом з добудовою корпусу потрібно 10-15 млн грн.

«На сьогодні триває пошук джерел фінансування. Як правило, це співфінансування мало б бути і з боку міста. Або, можливо, за допомогою залучення якихось міжнародних фондів чи держави», – каже Володимир Квурт. 

Читайте також: Яким буде парк розваг, який планують звести поблизу Львова

Нагадаємо, що влітку у Львові планують оголосити архітектурний конкурс на будівництво великої рекреаційної зони із дитячим парком розваг та масштабними спортивними спорудами. У Львівській міській раді вже завершують напрацьовувати технічне завдання для конкурсу.

Великий відпочинковий комплекс планують облаштувати у Брюховичах, на території колишньої військової частини. Йдеться про колишній 731-й артилерійський склад, військове містечко № 160 у Брюховичах. На території має бути і парк розваг, сімейний із атракціонами та, можливо із влаштуванням басейнів чи інших водних об’єктів для рекреації.

Софія Шавранська
Фото Винниківська міська рада  

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!