У випадку локдауну в Україні пропонують послабити карантинні обмеження для підприємств

2623 0
Працівники та відвідувачі закладів мають бути щеплені від Covid-19.
Фото: thepage.ua

Фото: thepage.ua

В Україні розглядають послаблення карантинних заходів у випадку запровадження нового локдауну. Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузин під час інтерв’ю. 

Йдеться про те, щоб дозволити працювати підприємствам з вакцинованими співробітниками, які будуть відвідувати щеплені проти COVID-19 клієнти. 

Читайте також: Відпочинок на морі. Умови виїзду українців за кордон у 2021

За його словами, це допоможе зменшити навантаження на економіку, не піддаючи ризику громадян. Для підтвердження факту вакцинації можливо будуть впроваджувати "внутрішній" ковідний сертифікат - електронний документ, який можна згенерувати в мобільному додатку «Дія".

Нагадаємо, що у разі нової хвилі поширення коронавірусу в Україні, Міністерство охорони здоров'я запровадить низку обмежень щодо в'їзду до країни, а також відстежуватиме контакти хворих.

Читайте також: Які обмеження посилять в Україні у випадку нової хвилі COVID-19

За словами Ігоря Кузіна, обмеження пересування стосуватиметься переважно необхідності тестування і особливих умов самоізоляції. Іноземці, що заїжджатимуть до країни, будуть зобов'язані мати негативний ПЛР-тест та здати його повторно упродовж 72 годин.

Українці зможуть в'їжджати без тесту, але його також необхідно буде зробити впродовж 72 годин. Ця норма не стосуватиметься вакцинованих громадян.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!