У застосунку «Дія» з'являться нові послуги для бізнесу

1487 0
У розділі «Мої податки» стане доступною сплата податків та подання декларацій для ФОП, довідка про отримані доходи та сплачені податки
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У застосунку «Дія» з’являться нові податкові послуги. Так, у розділі «Мої податки» стане доступною сплата податків і подання декларацій для ФОП на спрощеній системі оподаткування, довідка про отримані доходи та сплачені податки, відображення даних про платника податків і стан його розрахунків з бюджетом. Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

Читайте також: Українці зможуть використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими

Через додаток українці отримуватимуть сповіщення про граничні строки оплати, наявність податкових зобов’язань або заборгованості. Платформу інтегруватимуть з банками. Зокрема, за згодою користувача «Дія» робитиме запит до банку та відображатиме загальну суму надходжень за обраний звітний період з ФОП-рахунку.

«Важливо, що суму доходів бачитиме тільки користувач. Дія від вашого імені лише робить запит до банку й заповнює відповідне поле в декларації. Дія не зберігає жодних персональних даних», – кажуть у пресслужбі.

Восени ж Міністерство цифрової трансформації спільно з Державною податковою службою планують запустити проєкт електронного акцизу та електронної марки.Таким чином кожен українець зможе перевірити справжність акцизної марки онлайн та миттєво повідомити про порушення.

Читайте також: Нацбанк змінює регулювання ринку електронних грошей. Про що йдеться

Для пілотного запуску обрали категорію алкогольної продукції. 

Нагадаємо, із квітня у застосунку «Дія» з’явилась можливість автоматично реєструвати ФОП без посередництва людей та сплачувати податки за допомогою прив’язаної у додатку картки.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!