Тепер вірус можна роздивитись. Учені вперше зробили 3D-знімок SARS-CoV-2

1955 0
Раніше були доступні лише комп'ютерні моделі.
Фото: nanographics.at

Фото: nanographics.at

Науковці з китайського Університету Цінхуа разом зі студією Nanographics уперше зробили 3D-зображення коронавірусу SARS-CoV-2 завдяки знімкам його миттєво заморожених зразків. Про це йдеться у пресрелізі компанії Nanographics, пише Громадське.

Читайте також: Найбільше хворих із Сovid-19 за попередню добу виявили на львівщині та івано-франківщині. Статистика

Науковцям вдалося це зробити за допомогою кріоелектронної томографії. Потім студія дещо відредагувала зображення, щоб зробити його кращим для сприйняття. Зокрема, структуру вірусу розфарбували в різні кольори.

Такі невеликі об'єкти, як віруси, не мають звичного для нас кольору. 3D-зображення вірусу отримали за допомогою електронів, які не пов'язані з кольорами, що бачить людина, тому студія і представила зображення в кольорах на власний розсуд.

Раніше науковці представляли лише комп'ютерні 3D-моделі коронавірусу.

«Ми вперше можемо показати справжній коронавірус у деталях», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Звідки взявся новий коронавірус. Дослідження науковців

Роздивитися вірус можна на відео, фото, а також за допомогою інтерактивного сайту зображення можна повертати в різні боки.

Уперше вірус SARS-CoV-2, який спричиняє захворювання Covid-19, зафіксували у грудні 2019 р. в китайському місті Ухань. Відтоді коронавірус поширився по всьому світу і спровокував пандемію, яка триває і нині.

Коронавірус постійно мутує, і нині дослідникам відомо принаймні про дев'ять груп таких мутацій. Зокрема, існує «британський» штам вірусу, який учені називають заразнішим.

Нагадаємо, що за минулу добу, 23 січня, на Львівщині коронавірус підтвердили у 320 осіб, з них 103 мешканці Львова. В Україні станом на 24 січня, зафіксовано 3 915 нових випадків Covid-19


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!