Учнів більше не залучатимуть до прибирання класів

3224 0
Тепер вони мають лише тримати в чистоті своє робоче місце і прибирати за собою сміття.
фото: osvitanova.com.ua

фото: osvitanova.com.ua

Новий санітарний регламент, що набув чинності у січні 2021 року, не передбачає залучення школярів до миття підлоги та вікон, а також використання ними мийних та дезінфікувальних засобів. Про це йдеться у роз'ясненні Державної служби якості освіти щодо особливостей організації освітнього простору в школах, – передає Osvita.ua.

«Старий регламент передбачав також, що учні можуть самостійно прибирати класи, кабінети і лабораторії, і називав це «самообслуговуванням», – зазначають в Держслужбі.

Читайте також: Без цукру, без хліба немає обіду. Як змінити меню у львівських школах

Водночас у новому документі термін «самообслуговування» також фігурує, однак він означає лише прибирання за собою сміття та тримання свого робочого місця у чистоті.

«Дозволяє Санітарний регламент залучати учнів 5-11 (12) класів лише до поливу рослин та вологого прибирання поверхонь (без миття підлоги та вікон і використання мийних та дезінфікувальних засобів). Відбуватись це має за участі вчителів або медичних працівників, а тривалість самообслуговування не має перевищувати 1 години на тиждень», – йдеться у роз'ясненні.

Читайте також: Скільки шкіл на Львівщині не мають внутрішніх вбиралень, що вимагатиме з 1 січня санітарний регламент

Також у Держслужбі повідомили, що відтепер під час інституційних аудитів шкіл відбуватиметься вивчення освітнього середовища школи з огляду на його відповідність вимогам нового Санітарного регламенту. Педагогічні колективи мають врахувати зміни, проводячи самооцінювання освітнього та управлінського процесів у школі.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я розробило новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти. Документ починає діяти 1 січня 2021 року. Серед іншого, у новому Санітарному регламенті змінили підходи до організації харчування. У школах дозволяють організовувати кейтеринг, який повинен відповідати всім принципам та вимогам безпечності харчових продуктів на базі системи НАССР. Детальніше читайте за посиланням.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!