УГКЦ встановить 25-метровий хрест у центрі хресної дороги на Прикарпатті

3324 0
Хресне знамення матиме ширину 14 м.
Фото: Івано-Франківська архиєпархія УГКЦ

Фото: Івано-Франківська архиєпархія УГКЦ

У селі Старуня Івано-Франківської області на пагорбі у центрі хресної дороги встановлять металевий 25-метровий хрест. Про це повідомили у Івано-Франківській архиєпархії УГКЦ.

Читайте також: Біля заказника гори Пікуй на Львівщині хочуть побудувати капличку

У Центрі паломника «Симеон Лукач», де і становлять хрест, будують хресну дорогу та монтують джерело Матері Божої Неустанної Помочі.

Хресне знамення матиме ширину 14 м. По всьому периметру конструкції передбачена підсвітка, а розп’яття, кажуть у єпархії, має бути видно на десятки кілометрів довкола.

Виготовляли хрест у Дніпрі, опісля конструкцію доправили до Старого Самбора, що на Львівщині, а потім він прибув до Центру паломника «Симеон Лукач». Майстри вже почали його встановлювати.

Читайте також: Через статую Матері Божої на місці Стільського городища прокуратура відкрила кримінальне провадження

Нагадаємо, що на гору Піп Іван, що на Прикарпатті, хотіли збудувати хресну дорогу, але після суспільного резонансу – передумали. Це мала бути найдовша та найскладніша з усіх хресних доріг, що є.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!