Україна домовляється про визнання свідоцтв про вакцинацію з іншими країнами

1392 0
Насамперед переговори стосуються сусідніх країн.
фото: apostrophe.ua

фото: apostrophe.ua

Україна веде переговори про визнання свідоцтв про вакцинацію з іншими країнами, передусім сусідами, для того, аби спростити подорожі для українських громадян якомога раніше. Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив на брифінгу.

«Я обговорював це питання з Молдовою та Грузією. Будемо працювати над цими спрощеннями, а також з усіма іншими країнами, які будуть прагнути укласти таку угоду», – каже він, а також нагадує, що Україна та Угорщина укладуть угоду про взаємне визнання свідоцтв про вакцинацію.

Читайте також: В Україні планують запровадити паспорт вакцинації

Такі домовленості, за словами міністра, хочуть укласти до встановлення на європейському рівні сертифіката вакцинації. Він все ще розробляється, а МЗС прагне спростити рух для громадян України якомога швидше. Насамперед переговори стосуються сусідніх країн.

Нагадаємо, що Євросоюз готується відкривати кордони для іноземців. Для цього дещо змінили умови в’їзду, а також у червні може з’явитися єдиний паспорт вакцинації.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!