Україна може припинити виготовлення хутра з 2025 року

1644 0
Відповідний законопроект зареєстрували в Парламенті.
ілюстративне фото: gorod.cn.ua

ілюстративне фото: gorod.cn.ua

З 1 січня 2025 року Україна може припинити виготовляти хутро. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє громадська організація «Єдина планета».

Відповідний законопроект № 10019 зареєстрували в Парламенті. Ініціативу підтримали 36 депутатів. Як повідомляють в організації, причиною відмови від виготовлення хутра може бути згубний вплив хутрових ферм на здоров’я українців та довкілля.

Читайте також: Кожна 10 шуба в магазині чи на базарі - підробка

До заборони виготовлення хутра в 2025 році утримувачі хутрових тварин мають передбачити для них максимально близькі до природних умови, як доступ до грунтів та водойм.

Так само виробників хутра зобов’яжуть мати відповідні ліцензії. За допомогою цих ліцензій хутрове виробництво в країні посилено контролюватимуть до повної заборони.

Якщо постанову ухвалять в Парламенті, Україна може стати 15-ою країною Європи, яка заборонить хутрове виробництво.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!