Україна отримала від COVAX офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від Covid-19

7977 0
Тепер міжнародна спільнота повинна встановити новий стандарт доступу і справедливого розподілу цих вакцин.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Україна отримала від COVAX офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від Covid-19. Про це повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Тепер, додатково до запланованих закупівель вакцини за бюджетні кошти, Україна вже 100% отримає понад 8 млн. доз вакцини безкоштовно. Шприци для ін’єкцій також. Продовжуємо працювати над тим, щоб холодильне обладнання (+2 … +8) для пунктів щеплення приїхало у найкоротші терміни», – каже він.

Читайте також: Україна почала перемовини щодо закупівлі вакцин проти Covid-19

МОЗ залучатиме до процесу логістики ДП «Укрвакцина» та приватні компанії (для забезпечення доступу до обладнання для ультра-холодного зберігання, із температурним режимом -60/-80 градусів Цельсія).

«Жодна вакцина в світі не розроблялась так швидко, як вакцина від Covid -19. І це реально безпрецедентний факт! Це дає надію на подальші наукові винаходи в профілактиці інфекційних хвороб», – додав Ляшко.

За його словами, тепер міжнародна спільнота повинна встановити новий стандарт доступу і справедливого розподілу цих вакцин. Доступ до Covid-вакцини через COVAX визначає майбутнє глобальної системи охорони здоров’я. Україна повноцінний член цієї команди.

Нагадаємо, за прогнозами ВООЗ, готова вакцина від коронавірусу може з'явитися до кінця 2020 року і вже 31 розробник вакцини проти коронавірусу перейшов до клінічних випробувань.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!