Які країни готові визнати український паперовий Covid-сертифікат

1666 0
Сім країн ЄC 1 червня почали видавати цифрові сертифікати вакцинації.
Фото: vechirniy.kyiv.ua

Фото: vechirniy.kyiv.ua

Київ розпочав переговори з деякими країнами світі про визнання українських паперових Covid-сертифікатів. Про це розповів голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі «Сніданку з 1+1».

Міністр повідомив, що його відомство об'єднало колег з Міністерства охорони здоров'я і Міністерства цифрової трансформації з Європейським Союзом, аби обговорили синхронізацію українського цифрового сертифіката про вакцинацію з європейським.

«Цифровий Сovid-сертифікат від липня буде синхронізований з сертифікатом Євросоюзу: його будуть визнавати органами влади країн Євросоюзу. Але ми не хочемо чекати аж до липня. Я розпочав роботу з деякими сусідніми країнами про визнання письмових сертифікатів. Ми зараз домовилися про це з Угорщиною, Молдовою, Грузією. Туреччина готова укладати таку угоду», -– каже Кулеба.

Читайте також: Приватні клініки і ФОПи можуть створювати бригади вакцинації та пункти щеплення від Covid-19

Він нагадав, що паперовий сертифікат про вакцинацію Кабмін затвердив минулого року. Він відповідає міжнародним стандартам.

«Коли людина робить вакцинацію, то може попросити, щоб їй оформили цей документ. Процедуру цього сертифікату затвердили», – розповів очільник МЗС.

Сім країн Європейського Союзу 1 червня почали видавати цифрові сертифікати вакцинації, за місяць до запуску програми за всім блоком. Це Болгарія, Чехія, Данія, Німеччина, Греція, Хорватія і Польща. Сертифікат буде доступний в цифровому форматі у вигляді QR-коду або на папері. Він буде доказом того, що людина була вакцинована проти Сovid-19, здала і отримала негативний результат тесту або видужала від інфекції.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!