Папір, пшениця, олія та вироби з металу. Україна суттєво обмежила імпорт з РФ

1358 0
Заборона набуде чинності через 10 днів після опублікування постанови Уряду.
Фото: Online.ua

Фото: Online.ua

Кабінет Міністрів заборонив імпорт пшениці, олії, паперу та виробів з нього, а також деяких інших товарів з Російської Федерації.

Зокрема, внесені зміни до постанови Уряду № 269 «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації» ще від 30 грудня 2015 року. Тепер цей перелік розширили.

Згідно з доповненнями, з Росії забороняється ввозити пшеницю, соняшникову олію, миючі засоби, газетний папір, папір та картон для письма і друку, туалетний папір, носовички, серветки і скатертини.

Читайте також: Кому належать львівські готелі і чи є там російський бізнес. Оновлено

А ще – дріт з легованих сталей, інструменти для буріння скельних порід або ґрунтів, вагонну продукцію, зокрема візки, осі, колеса.

Зазначається, що заборона набуде чинності через 10 днів після опублікування постанови.

За підсумками 2020 року Росія все ще залишається одним з найбільших торгових партнерів України. Минулого року зовнішньоторговельний оборот товарів і послуг з РФ склав 10 млрд доларів. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

На першому місці – Китай з 15,7 млрд доларів.

У лютому російський уряд розширив заборону на імпорт деяких видів залізничної продукції з України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!