Україна опинилася у списку небезпечних через коронавірус країн, складеному МОЗ

4302 0
В Україні показник складає 46,8, через що її й віднесли до «червоної» зони.
Фото: Главком

Фото: Главком

Міністерство охорони здоров’я України оновило перелік країн відповідно до ситуації з епідемією коронавірусу. До так званої «червоної» зони увійшли 49 країн — серед них і Україна. Перелік країни оприлюднений на сайті МОЗ.

Показником, за яким країни відносять до «червоної» зони, є кількість людей на 100 тисяч населення, які в країні наразі хворіють коронавірусною хворобою. Якщо цей показник перевищує 40, країна в «червоній» зоні, інакше — в «зеленій».

Читайте також: Які країни відкриють свої кордони цього літа. Перелік і дати

Відповідно до даних Міністерства охорони здоров`я, в Україні згаданий показник складає 46,8, через що країну й віднесли до «червоної» зони. А до першої десятки країн увійшли Катар, Французька Гвінея, США, Вірменія, Перу, Бахрейн, Бельгія, Оман, Панама і Сан-Томе і Принсипі. Дані щодо Швеції та Великої Британії, які раніше були в першій десятці «червоної» зони, в оновленому списку позначені як «недоступні».

Нагадаємо, що раніше у МОЗ оприлюднили перелік країн, після повернення з яких українцям не потрібна буде обов’язкова 14-денна обсервація. Країни ділять на дві зони, відповідно до кількості активних випадків Covid-19 на 100 тис. населення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!