Українська важкоатлетка посіла п’яте місце на Олімпіаді у Токіо

1303 0
За загальною сумою українка взяла 206 кг.
Фото: Getty images

Фото: Getty images

На Олімпіаді відбувся фінальний турнір з важкої атлетики у вазі 55 кг, в якому 20-річна українка Каміла Конотоп посіла п’яте місце. Про це повідомляє Sport.ua.

Змагання складають з двох частин – ривка і поштовху. В обох важкоатлетки виконують по три спроби. Медалі розігруються за сумою двох найкращих спроб – по одній із кожного раунду.

Читайте також: Українська фехтувальниця покинула Олімпіаду в Токіо після першого поєдинку 

Усього на цих Іграх Україну представляють лише дві важкоатлетки. 

У ривку важкоатлетці вдалося почала з 91 кг, у другій спробі вона взяла 94 кг, однак в третій спробі вона не впоралася і взяла 96 кг. У поштовху Каміла взяла вагу 112 кг (106, 110, 112). За загальною сумою українка взяла 206 кг - 5-й підсумковий результат.

Чемпіонкою турніру стала філіппінка Хідлін Діас, яка встановила одразу два олімпійські рекорди: 127 кг у поштовху й 224 кг у сумі.

Читайте також: Першу медаль для України на Олімпіаді-2020 виборола Дар'я Білодід

Нагадаємо, що на старті Олімпіади збірній України вдалось здобути дві бронзові медалі. 20-річна дзюдоїстка Дар'я Білодід стала третьою у ваговій категорії до 48 кг, а 37-річний Ігор Рейзлін завершив виступ на третьому місці у фехтуванні на шпагах. 

Українка Олена Костевич не змогла завоювати медаль і посіла четверте місце у фіналі змагань кульової стрільби (10 м) на Олімпійських іграх в Токіо, а львів'янин Павло Коростильов у кваліфікаційних змаганнях зі стрільби з пневматичного пістолета з 10 метрів серед чоловіків став четвертим, хоча до останнього пострілу претендував на срібну нагороду.

Українська фехтувальниця Ольга Харлан не змогла подолати 1/16 фіналу Олімпійських ігор-2020 у фехтуванні на шаблях. Перша сіяна на турнірі та перший номер світового рейтингу програла 25-річній представниці Китаю, Хенгуй Ян – 12:15.

Читайте також: Українська фехтувальниця покинула Олімпіаду в Токіо після першого поєдинку 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!