Українцям відкрили доступ до інформації про використання бюджетних коштів

3002 0
Міністерство фінансів відкрило доступ до інформації про використання державних коштів. Про це інформує прес-служба відомства.
фото: photofact.in.ua

фото: photofact.in.ua

26 жовтня на порталі «Є-Дата» (e-data.gov.ua) запрацював другий модуль проекту – «Службовий кабінет». Відтепер відкрили доступ до робочих кабінетів, посередництвом яких розпорядники та одержувачі бюджетних коштів зможуть розкривати інформацію про їх використання. Ця інформація, відповідно до Закону України «Про відкритість використання публічних коштів», має бути оприлюднена не пізніше 4 листопада поточного року. Це, у свою чергу, надасть можливість аналізувати показники обласних та місцевих бюджетів в розрізі виконання бюджетних програм.

Читайте також: Які довідки скасували 1 жовтня. Перелік реєстрів

Наступний модуль, який буде відкрито на порталі «Є-дата» – розкриття інформації державними підприємствами та підприємствами, які мають державну частку. Запуск першого модулю порталу у вересні дозволив відслідковувати всі платежі, які проходять через Державну казначейську службу, а це близько 1 млн. транзакцій за добу, у режимі реального часу.

Усі інструкції та роз’яснення щодо отримання електронних ключів, реєстрації кабінетів та правил заповнення форм звітності буде розміщено безпосередньо на порталі e-data.gov.ua, а також на сторінці проекту в мережі Facebook.

Опублікувала Юлія Сабадишина
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!