«Укрзалізниця» шукає інвестора для проєкту швидкісного сполучення Києва зі Львовом

6484 0
Для цього проєкту компанії потрібен інвестор, зацікавлений у концесійному підході.
фото: Волинь24

фото: Волинь24

АТ «Укрзалізниця» планує реалізувати проєкт швидкісного сполучення столиці України з Львовом, Харковом та Одесою з очікуваним рівнем швидкості до 300-350 км/год. Про це в ефірі телеканалу «Україна24» повідомив глава компанії Володимир Жмак, – передає «Інтерфакс Україна».

«Є великий амбітний проєкт швидкісного сполучення в Україні між Києвом і Львовом, Києвом і Харковом, Києвом і Одесою. Зараз цей проєкт обговорюється, є зацікавлені учасники. Я говорю про швидкісні поїзди з рівнем швидкості до 300-350 км/год. Для цього нам потрібні інвестиції, ми з «Укрзалізницею» самі цей проєкт не подужаємо», – каже він.

Читайте також: Укрзалізниця хоче підвищити ціни на квитки для пасажирів

За його словами, для цього проєкту компанії потрібен інвестор, зацікавлений у концесійному підході.

Додамо, раніше Міністерство інфраструктури України повідомляла, що вже в 2021 році планує приступити до роботи над проєктом реалізації в Україні залізничної мережі європейського формату (1435мм), до 2025 року планують інтеграцію України в Євромережу.

Першими в Україні реалізують євромаршрути на найбільш трафікових «трикутниках» маршрутів, зокрема в напрямках Харкова, Львова та Одеси.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!