Універмаг на площі Ринок у Львові стане пивоварнею "Правда". Фото

12995 2
В першій декаді грудня у великому приміщенні на площі Ринок, 23 – колишній універмаг «На Ринку», відкриють пивоварню, яка першою в Україні продаватиме пиво власного виробництва навіть до закордонних ресторанів. Першу крафтову пивоварню відкриє Холдинг емоцій «!Фест». Наразі приміщення ремонтують, натомість багато львів’ян у соцмережах обуруються, що через ремонт приміщення втратить автентичний вигляд.
Фото: photo-lviv.in.ua

Фото: photo-lviv.in.ua

«Все робиться за затвердженим проектом, не бачу тут ніяких порушень. Просто люди раніше не звертали увагу на цей фасад і тепер думають, що велике вікно зроблене тепер, але воно завжди таке було згідно з проектом», - повідомила tvoemisto.tv начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

За її словами, універмаг був у дуже поганому стані, верхня частина будинку просто обвалювалась.

«Коли до початку робіт ми виходили на дах дивитися, нам доводилося вручну забирати деякі деталі, щоб вони не впали людям на голову. Фасад потребував термінової реставрації. Стосовно внутрішніх робіт, то прокоментувати не можу, бо ще не була всередині, але стосовно зовнішніх робіт немає проблем», – додала Лілія Онищенко. 

Читайте також: Ресторанні прем’єри Львова: пиво на експорт та вулична їжа 

Співвласник «!Фесту» Андрій Худо на своїй сторінці у Facebook написав: «Прийшов час привідкрити ‪#‎ПРАВDA. Вона буде гірка і солодка. Це буде театр. Пивний театр на площі Ринок у Львові. І це наш новий бренд і новий проект Правда. Beer Theatre. Lviv. Перша декада грудня 2014».

Фото: Андрій Худо у Facebook

«!Фест» орендує тут площі у власників приміщення, розповів Tvoemisto.tv ще один співвласник компанії Юрій Назарук. Водночас, за словами Лілії Онищенко, весь будинок – це не лише універмаг, там є і офісні приміщення, тож «!Фест» орендує лише частину будівлі.

Зазначимо, раніше багато років поспіль на фасаді універмагу було риштування.

Довідка. Будинок споруджено у 1801 р. на місці кількох давніх кам'яниць XVI–XVII ст. Упродовж наступного століття кам'яниця змінювала власників, доки її не придбав годинникар та ювелір Абрагам Ціппер. У 1912 р. за проектом архітектора Міхала Лужецького архітектурна фірма Едмунда Жиховича збудувала на пл. Ринок, 32 нову споруду торгового дому Ціпперів. Тут розташувався перший львівський універмаг «Траст». 


Читайте також:
30 Грудня, 2014 12:37
Львів'янка о, андрій іванович потратив такііі великі гроші на передвиборчу кампанію, що пора відкривати новий "концептуальний" кабак і компенсувати втрати.
Те, що Фест займає всі найкращі місця у Львові ні для кого не є підозрілим?! Навіть мережа Дзиґи, яка існує багато років скромно стоїть в кутку, а Кабінет так і зовсім закрили...
фест це як ракова пухлина, яка розростається містом. Скоро все місто працюватиме в цьому картонному обмані, в цьому дешевому збіговиську, яке не по праву називає себе "холдингом емоцій". В мене до фесту тільки одна емоція, хоча, мабуть її краще було б назвати рефлексом..
7 Грудня, 2014 23:50
Влодко а кажуть, що правда у вині. виявляється не тільки. крафтові пивовари, і фахові знавці хмільного напою переконують, що пиво має набагато більше смакових відтінків, ніж вино, і доповнює не тільки сушену рибу, сухарі або чипси, а й низку вишуканих страв. Чи буде крафтова революція по кишені львів'янам - побачимо.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!