Управління освіти хоче звільнити львівську вчительку, яка залишила учня на кордоні

4989 1
Директорка школи отримала догану за цей інцидент.
ілюстративне фото: УНІАН

ілюстративне фото: УНІАН

Управління освіти ЛМР рекомендує звільнити заступницю директорки школи №98 Тетяну Мних, яка організовувала подорож школярів за кордон та залишила учня 10 класу самого на кордоні з Угорщиною. Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на начальницю управління Зоряну Довганик.

Натомість директорці школи Людмилі Зембі, яка супроводжувала дітей у турі, також оголосили догану. За словами Зоряни Довганик, Тетяна Мних була керівницею групи і підписувала документи з туристичною компанією.

«Згідно з договором, перевірити документи перед подорожжю мав турист. Оскільки пані Тетяна підписувала договір, вона була керівником групи і представляла інтереси дітей, тому була зобов’язана перевірити наявність документів. Але документи під час поїздки ніхто не перевіряв», — каже вона.

Читайте також: В — відповідальність. Чому неповнолітній залишився сам на кордоні

Зоряна Довганик додає, що директорка та її заступниця не мали права залишати учня самого на кордоні. Крім того, вони не змогли надати жодних доказів того, що хлопець лишився з прикордонниками. Управління освіти не може самостійно звільнити Тетяну Мних, оскільки це повноваження її працедавця.

Нагадаємо, 13 січня у Facebook львів'янка написала про те, що вчителі залишили самого на кордоні її сина, учня 10-го класу, який мав з собою не біометричний, а звичайний паспорт, і поїхали з рештою класу до Італії. Директорка школи Людмила Заремба та заступниця директорки Тетяна Мних натомість говорять, що повідомили матір про проблеми з паспортом її сина та чекали її на кордоні кілька годин, після чого залишили хлопця з прикордонниками дочекатися батьків. У результаті хлопець добирався до Львова сам, після чого, як каже його матір, він захворів.


Читайте також:
7 Лютого, 2019 16:57
Ось так Доказом того, що хлопець залишився на кордоні з прикордонниками є свідчення самого потерпілого хлопця, які прозвучали на телебаченні і є у вільному доступі навіть в Інтернеті.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!