Урологи Львівського ОХМАТДИТу зберегли 7-місячній дитині єдину працюючу нирку

1602 0
Місяць тому лікарі виконали хірургічне втручання підвищеної складності і операція пройшла успішно.
фото: охматдит

фото: охматдит

Урологи Львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ врятували 7-місячну дитину від втрати єдиної працюючої нирки, що вимагало б пересадки органу в майбутньому. Про це повідомляють на сторінці медзакладу у Фейсбуку.

«Маленькому Тимурчику лише 7 місяців і у нього важка вроджена вада нирок – гігантський гідронефроз ІІІ ступеня правої нирки і мультикістоз лівої (на місці нирки конгломерат кіст). Ситуація непроста – згодом Тимура чекала ниркова недостатність», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Шпильки, кульчики і навіть ложка. Що ковтають наші діти. Фото

Ліву нирку хлопчику вже не вдалося врятувати, а от за праву поборолися урологи Львівського ОХМАТДИТу, куди батьки звернулися за допомогою. Місяць тому лікарі виконали хірургічне втручання підвищеної складності і операція пройшла успішно. Тепер дитина, за словами урологів, має шанс на повноцінне життя. Хлопчика вже відправили додому.

«А цього тижня маленький пацієнт з батьками приїжджав до своїх лікарів на контрольний огляд. Йому остаточно забрали дренажну трубку з нирки. На УЗД підтвердився добрий результат від проведеної операції! Дитина залишатиметься на контролі лікарів», – додають спеціалісти ОХМАТДИТу.

Додамо, що в цьому році це вже третя дитина з єдиною функціонуючою ниркою, яку успішно прооперували. Ще одна дитина із сусідньої області і з подібними проблемами готується до хірургічної корекції.

Нагадаємо, що напередодні 21 листопада хірурги Львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ прооперували 11-річну дівчину з Жидачівського району, яка вдихнула канцелярський цвях

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!