Уряд дозволив сидіти вчотирьох на літниках та гуляти групами

3353 0
Раніше можна було гуляти лише по двоє, не враховуючи дітей.
Фото: Westnews

Фото: Westnews

Кабінет міністрів дозволив перебувати за одним столом на літніх майданчиках кафе та ресторанів до чотирьох осіб, не враховуючи дітей до 14 років, а також гуляти групами до 8 осіб. Таке рішення прийняли сьогодні, 13 травня, за поданням МОЗ.

Читайте також: Перукарям могли дозволити стригти людей на вулиці. Галина Слічна про нові правила і перевірки у Львові

На засіданні уряду міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що з проханням послабити обмеження звернулися ресторатори.

«Нововведення стосуються зміни параметрів перебування на літніх терасах, вони стосуються зміни у перебуванні в парках, тому що у нас залишилося дві особи. Ми пом'якшили карантин і хочемо збільшити кількість людей, які можуть перебувати одночасно до восьми осіб за умови дотримання дистанції та маскового режиму», – зазначив міністр.

Після послаблення карантину 11 травня за одним столом на літніх майданчиках дозволяли сидіти до 2 людей, не враховуючи дітей. Гуляти на вулиці від початку карантину можна було лише удвох. 

Читайте також: Як туристична галузь Львова виходитиме з карантину. П'ять етапів

Нагадаємо, 12 березня в Україні запровадили карантин через пандемію коронавірусу. 11 травня його послабили, зокрема у Львові відкрили парки, сквери, а також дозволили працювати літнім майданчикам ресторанів і кафе. 12 травня відкрили також перукарні і салони краси.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!