Уряд спростив отримання іпотеки під 7%. Хто тепер може на неї розраховувати

1181 0
Тепер, щоб стати учасником програми «Доступна іпотека» під 7%, необов’язково перебувати на квартирному обліку, чи бути молодою сім’єю.
Фото: buildersclub.com.ua

Фото: buildersclub.com.ua

15 лютого Кабмін ухвалив зміни до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів, за якими спрощують критерії для тих, хто може її отримати. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

Тепер, щоб стати учасником програми «Доступна іпотека» під 7%, необов’язково перебувати на квартирному обліку, бути молодою сім’єю, внутрішньо переміщеною особою, науково-педагогічним працівником, медиком чи працівником бюджетної галузі. Також скасували вимогу щодо неперевищення забезпечення житлом на рівні 13,65 кв. м на одного члена сім’ї.

Читайте також: НБУ запустить сайт про кредити для малого та середнього бізнесу

На отримання державної підтримки у сфері іпотечного кредитування зможуть розраховувати будь-які громадяни, які не мають у власності чи власності сім’ї об’єктів житлової нерухомості та/або чинних договорів з фінансування (інвестування) будівництва житлової нерухомості та/або майнових прав на об’єкти незавершеного будівництва житлової нерухомості, якщо їх загальна площа перевищує 50 кв. м на одинокого громадянина чи сім’ю з двох осіб та 20 кв. метрів – на кожного наступного члена сім’ї.

Читайте також: На час карантину українцям дозволили не платити за іпотеку

Окрім того, збільшують максимально допустимий розмір середньомісячного сукупного чистого доходу позичальника та членів його сім’ї з 5-кратного до 10-кратного розміру місячної середньої зарплати у відповідному регіоні України, де розташований предмет іпотеки.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!