Уряд України оприлюднив Національний план вакцинації від Covid-19

1237 0
Загалом у плані передбачили використання понад 21,913 млн доз вакцин.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Україна планує з травня вийти на 5,65 млн щеплень від Covid-19 щомісяця з 2,66 млн у квітні, щоб до кінця року охопити вакцинацією більшу частину дорослого населення для формування колективного імунітету. Це передбачає Національний план вакцинопрофілактики Covid-19 на цей рік, – повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на розпорядження уряду №340.

Загалом у плані передбачили використання понад 21,913 млн доз вакцин – 8,94 млн доз вакцини Oxford/AstraZeneca, 10 млн доз американської Novavax, понад 1,91 млн доз китайської Sinovac Biotech і 1,07 млн доз Pfizer/BioNTech.

Читайте також: Шлях вакцини. Як у Львові зберігають і перевозять «щит» від коронавірусу. Репортаж

Із них 8 млн доз у межах ініціативи COVAX, понад 13,913 млн доз, закуплених за рахунок держбюджету (10 млн американської вакцини Novavax, 2 млн Oxford/AstraZeneca, 1,913 млн китайської Sinovac Biotech).

Постачання вакцини Novavax заплановані з серпня – по 2 млн доз на місяць. Даних про постачання 10 млн доз Pfizer/BioNTech у плані немає. Раніше пресслужба президента України Володимира Зеленського повідомляла про підписання відповідного договору з компанією.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv дізналося, яким є шлях вакцини у Львові, за яких умов зберігають вакцину та хто стоїть у черзі на щеплення від коронавірусу. Детальніше читайте у репортажі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!