Уряд заборонив міські перевезення в маршрутках. Як буде у Львові

11233 0
Також у транспорт не можна заходити без маски.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Кабмін посилив карантинні обмеження до 24 квітня, серед яких, зокрема, заборонив пасажирські міські перевезення. Як ідеться в ухвалі, заборона, як і раніше діє на залізничні та авіаперевезення закордон та всередині країни, а також на автомобільні перевезення у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, зокрема на пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах, що курсують у режимі маршрутного таксі, крім перевезення автомобілями, службовим транспортом та на перевезення медиків.

Читайте також: Коронавірус та карантин у Львові. Оперативна інформація в один клік

Як уточнили Tvoemisto.tv у пресслужбі ЛМР, наразі місто вивчає це питання, оскільки з осені 2018 року міські автобуси не курсують у режимі маршрутного таксі.

Нагадаємо, на початку карантину уряд дозволив перевозити у громадському транспорті не більше 10 людей. Поліція вже склала кілька адмінпротоколів на водіїв, що перевозять по більше, ніж по 10 людей у салонах. Тому приватні перевізники почали менше випускати автобусів на маршрути. 23 березня пільговикам, які є в зоні ризику зараження коронавірусом, скасували безкоштовний проїзд у транспорті.

Натомість 26 березня змінив своє рішення, дозволивши перевезення пасажирів у кількості половини від сидячих місць у вагоні чи автобусі. Також у транспорт не можна заходити без маски, водночас львів’янам радять утриматись від поїздок у громадському транспорті взагалі.

Читайте також: Кому можна виходити на вулицю та чи будуть штрафи? Нові правила життя у Львові

Нагадаємо, наразі карантин в Україні продовжений до 24 квітня, а на всій території країни діє режим надзвичайної ситуації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!