Усиновлення 5-місячного Ромчика та вирок поліцейським. Головне за добу

1075 0
Коротко про головні новини минулої доби і ночі у Львові та на Львівщині.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Усиновлення Ромчика. Для 5-місячного Ромчика, який поборов складну патологію, уже вдалося знайти сім’ю, яка хоче його всиновити. Тvoemisto.tv перші написали про хлопчика, від якого відмовилася матір і який перебував у дитячій лікарні ОХМАТДИТ у важкому стані, і буквально за кілька днів таки знайшлася сім’я, яка хоче всиновити і забрати дитину до себе. Відомо, що родина уже веде переговори з службою у правах дітей і готує документи для того, щоб Ромчик міг нарешті переїхати додому.

Читайте також: Усі чекають на апеляцію. Як розгортається справа шести засуджених поліцейських у Львові

Допомога фронту. Львів’ян просять долучитися до збору коштів для закупівлі тканини на маскувальні сітки, які так потрібні бійцям на Сході. У планах волонтерів сплести три маскувальні сітки для 95-тої окремої аеромобільної бригади. Для цього потрібно зібрати 7 500 грн. Маскувальні сітки будемо плести вже цієї суботи, 14 серпня, у львівському Парку культури, починаючи з 10.00 години.

Вирок присудили, але буде апеляція. Шістьом львівським поліцейським, яких звинувачують у смерті 22-річного хлопця, присудили по вісім років в’язниці. Вирок у справі львівських поліцейських вважають несправедливим і сторона захисту, і сторона обвинувачення. А отже, буде апеляція, під час якої адвокати домагатимуться повного виправдання клієнтів, а прокурор, ймовірно, вимагатиме збільшення терміну ще на 2 роки.

Ремонт вул. Бандери. У районі «Львівської політехніки» від вулиці Коновальця до Чупринки ремонтні роботи майже завершено, але ще облаштовують велодоріжки. Цей відрізок планують відкрити до Дня Незалежності. На вулиці облаштували дві смуги проїзду, по яких буде рухатися громадський і приватний транспорт. Дорогу вирішили застелити бруківкою, а деякі з дерев на вулиці зрізали, однак певну частину залишили, і мають висадити також нові.

Онлайн-екскурсія пам’ятками Львівщини. До річниці Незалежності України на Львівщині створили онлайн-екскурсію «Українські перлини світової спадщини ЮНЕСКО у Львівській області», яку можна переглянути у 3D-форматі. До створеного туру включили кілька пам’яток, серед яких церква Святого Юра у Дрогобичі, церква Пресвятої Трійці у Жовкві, церква Пресвятої Богородиці у селі Матків, церква святого Духа у селі Потелич.

Втрата в зоні ООС. У зоні проведення операції об’єднаних сил помер 51-річний новояворівчанин – Олександр Орос. Він був рядовим 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила. У чоловіка залишилась мати. Поховають Героя у місті Новояворівськ.

Новий завод біля Львова. Німецька компанія «Крайзель» збудує завод з виробництва сухих будівельних сумішей у селі Піски на території Щирецької громади. На Львівщині це перше підприємство одного з провідних європейських виробників. На місці будівництва власники «Крайзель» вже заклали наріжний камінь.

Читайте також: Для 5-місячного Ромчика, який поборов складну патологію, знайшли сім’ю

Вивезення сміття під контролем. Мешканці Львова матимуть змогу контролювати роботу із вивезення сміття з контейнерних майданчиків. Для цього на сміттєвих контейнерах розміщують наліпки з QR-кодами та ID-номерами. Відсканувавши QR-код, користувач за посиланням переходить в чат-бот та може дізнатись детальнішу інформацію про конкретний майданчик (адресу майданчика, його власника та перевізника, графік забору сміття, а також контактний телефон перевізника), та поінформувати відповідні служби у разі перенакопичення відходами.

День незалежності у Львові. У 30-річчя незалежності у Львові відбуватиметься безліч заходів. Святкування буде складатися з двох частин – офіційні заходи та мистецькі. Цього року планують охопити кожен район міста і населені пункти Львівської міської територіальної громади. Лейтмотивом цього дня буде присвята нашим військовим захисникам і нашим медикам. Лозунгом цьогорічного Дня Незалежності буде «Незалежність – це ти».

Колоритні львівські дворики. Tvoemisto.tv зробило підбірку відомих і не зовсім двориків Львова, де можна не лише помилуватися красою давньої архітектури, а й зробити фото чи смачно поїсти. Серед старовинних львівських двориків є Італійський дворик, Вірменський дворик, внутрішній дворик Бернардинського костелу і монастиря, Каретний двір Будинку вчених та Пасаж Андреоллі.

Перемога маленької піаністки. Львів’янка Єва Орлянська, учениця 4 класу Львівської державної дитячої музичної школи №1 імені Кос-Анатольського, посіла перше місце на восьмому Міжнародному конкурсі  з гри на фортепіано «Città di San Donà di Piave». Загалом там брало участь 250 піаністів з 46 країн світу. Це не перша участь дівчини у конкурсах такого рівня. Вона неодноразово була лауреаткою багатьох міжнародних премій. Наприклад, у Польщі, Італії, Чехії тощо.

Читайте також: На якому етапі ремонт вулиці Бандери у Львові. Фото, відео

Небезпечна Дельта. Досягнути колективного імунітету з поточним варіантом коронавірусу Дельта неможливо. Незважаючи на ефективність вакцин, новий штам інфікуватиме і вакцинованих людей.

Ліцензії онлайн. Уряд починає експеримент з переведення в електронний формат дозвільно-ліцензійних процедур. У межах реалізації експериментального проєкту «Е-дозвіл» для отримання однієї з 13 найпопулярніших ліцензій бізнесу достатньо буде подати онлайн-заявку через «Дію». Причому зробити це можна без черг та зайвих документів.

Справжній зорепад. Протягом трьох ночей – 12, 13 і 14 серпня – можна буде неозброєним оком спостерігати пік метеорного потоку Персеїди. Персеїди найбільш активні приблизно 12-13 серпня. З 14 серпня потік метеорів буде менший: приблизно 10 метеорів на годину.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!