В електричках хочуть встановити камери спостереження і «червону кнопку» для машиністів

916 0
У межах модернізації у кабінах машиністів встановлять «червону кнопку», за допомогою якої машиніст зможе викликати на наступну станцію правоохоронців.
ілюстративне фото: Главком

ілюстративне фото: Главком

В «Укрзалізниці» працюють над підвищенням рівня безпеки під час перевезення пасажирів у приміському залізничному сполученні. Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Якщо ми говоримо про електропоїзди, то зараз ми вже займаємось їх модернізацією, яка включає в себе установку камер спостереження, котрі дозволять машиністу контролювати ситуацію у вагонах електропоїзда», – каже керівник «Укрзалізниці» Володимир Жмак.

Читайте також: Укрзалізниця хоче підвищити ціни на квитки для пасажирів

Також, за його словами, в межах такої модернізації у кабінах машиністів встановлять оперативну «червону кнопку», за допомогою якої машиніст зможе викликати на наступну станцію правоохоронців, якщо потрібно запобігти чи попередити випадки неналежної поведінки деяких пасажирів.

Нагадаємо, що 25 серпня «Укрзалізниця» розпочала пілотний проєкт із охорони пасажирських поїздів у русі силами працівників воєнізованої охорони компанії. Вказані співробітники воєнізованої охорони «Укрзалізниці» перед кожним рейсом проходитимуть інструктаж. Також вони забезпечені спеціальною формою одягу та знаками розрізнення.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!