У лікарні швидкої допомоги Львова працює сучасний рентген-апарат. Деталі

5347 0
Щоденно за допомогою апарату обстежують до 35 пацієнтів. З часу його запуску в експлуатацію на ньому провели 4,5 тисячі обстежень.
Фото: Назар Притула

Фото: Назар Притула

У львівській комунальній клінічній лікарні швидкої допомоги працює цифрова телекерована рентгенівська система. Завдяки сучасному рентген-апарату, виробником якого є японська фірма «Shimadzu», у лікарні проводять швидку і точну діагностику в режимі рентгеноскопії та рентгенографії без будь-яких обмежень. Про це під час брифінгу розповів завідувач рентгенологічного відділення лікарні Орест Сенюк. 

«Однією з основних переваг апарату є те, що він оснащений безпровідниковим детектором, який дає можливість робити рентген пацієнта на каталці чи палатному ліжку, не перекладаючи його на рентгенівський стіл. Також система оснащена стендом для вертикальних досліджень», – зазначив Орест Сенюк.

Читайте також: Завдання вижити: як рятують львів’ян у Лікарні швидкої допомоги

За словами медика, апарат здатний підлаштовуватись під параметри пацієнта, може підійматись або опускатись при потребі. Важливим є те, що спеціальне програмне забезпечення дозволяє поєднувати кілька знімків, що важливо для обстеження великих частин тіла. За день можуть обстежити до 35 пацієнтів. Рентгенівські знімки віддають вже за 20 хвилин після обстеження.

Вартість цього рентген-апарату становить 9,4 млн гривень. У лікарні швидкої допомоги він з листопада 2017 року, і за цей час було проведено 4,5 тисячі обстежень. Як зазначив начальник управління охорони здоров‘я ЛМР Володимир Зуб, таких апаратів в Україні лише два, і інший встановлений в Інституті серця в Києві.

Читайте також: Різдво в лікарні. Що робити, якщо госпіталізують на свята

Загалом, за минулий рік було закуплено п'ять рентген-апаратів загальною вартістю 23,3 млн гривень. Три з них встановлено у найбільших поліклініках Львова – 2-ій, 4-тій та 5-тій. Ще одну рентгенівську систему придбали для 2-го поліклінічного відділення 6-ї поліклініки, що у Винниках.

Назар Притула,

фото автора


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!