В лікарні в Жовкві через відсутність електроенергії померли двоє пацієнтів

2209 0
Пацієнти були підключені до апаратів ШВЛ.
Фото: Біомед

Фото: Біомед

У Жовківській районній лікарні через відсутність електропостачання померли двоє людей, які були підключені до апаратів ШВЛ. За фактом смерті пацієнтів поліція відкрила кримінальне провадження, повідомляє Поліція Львівської обалсті.

Як попередньо встановили правоохоронці, причиною смерті стала дихальна недостатність.

Читайте також: Госпіталь у Винниках відновив роботу. Вночі там були проблеми із киснем

Інформацію про смерть двох пацієнтів у реанімації Жовківської лікарні поліцейські побачили під час моніторингу соціальних мереж. Під час перевірки вони з’ясували, що 27 листопада в період від 17.50 до 19.10 було  відсутнє електропостачання у Жовківській районній лікарні. У цей час у реанімаційному відділенні померли двоє місцевих мешканців віком 61 та 66 років, які були підключені до апаратів ШВЛ. Попередня причина смерті – дихальна недостатність.               

Також правоохоронці встановили, що у лікарні наявні два електричні генератори на випадок аварійного відключення світла. Проте їх задіяно не було.

Читайте також: У Львові хворих із коронавірусом прийматиме ще одна лікарня

За фактом слідчі Жовківського відділення поліції за процесуального керівництва Червоноградської місцевої прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) та ч. 2 ст.119 (Вбивство через необережність) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання передбачене санкціями статей, – позбавлення волі на строк  до восьми років.

Досудове розслідування триває, встановлюються усі обставини події.

Нагадаємо, у Львові для лікування хворих на Сovid-19 планують залучити Львівську клінічну лікарню на залізничному транспорті, що на вул. Огієнка, 5, а якщо епідситуація в області буде погіршуватись, то деякі медзаклади будуть повністю переводити «на ковідний профіль». Серед таких лікарень – 8-ма міська клінічна лікарня та госпіталь у Винниках.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!