В Україні Нацбанк втричі скоротив ліміт на розрахунок готівкою

4787 0
Із 4 січня Національний банк України анонсує зниження граничної суми розрахунків готівкою за участю фізичних осіб зі 150-ти тисяч гривень до 50-ти.
фото: UZHGOROD .net.ua

фото: UZHGOROD .net.ua

Відповідні норми містяться у постанові Правління Національного банку України № 407 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 06 червня 2013 року № 210 Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою".

Відтепер гранична сума розрахунків готівкою між фізичною особою та підприємством (підприємцем) протягом одного дня встановлена в розмірі 50 тис грн, а також фізичних осіб між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, у розмірі 50 тис грн.

зображення: НБУ

Фізичні особи мають право здійснювати розрахунки на суму, яка перевищує 50 тис. грн, шляхом перерахування коштів з поточного рахунку на поточний рахунок, внесення та/або перерахування коштів на поточні рахунки.

У Нацбанку пояснили, що гранична сума розрахунків готівкою підприємств (підприємців) між собою протягом одного дня залишається незмінною і становить 10 тис грн.

Нагадаємо, держава в особі Міністерства фінансів стала власником 100% акцій ПАТ «Приватбанк».

Читайте також: З 1-го січня ПриватБанк знизить процентні ставки за валютними депозитами

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!